Porto har ikke tapt siden oktober

Møter et Porto som er ubeseiret på de siste 24.

13. feb 2018 kl 15.20 Arild Skjæveland

Forrige sesong endte Porto på 2. plass bak Benfica – og laget har ikke vunnet den portugisiske serien siden 2012-13 sesongen. Denne sesongen ser det ut som det er noe de vil gjøre noe med, for laget har enda ikke tapt i hjemlig serie.

Onsdagens motstander har spilt 21 kamper, vunnet 17 og spilt fire uavgjorte, og leder med to poeng på Benfica. Porto har i tillegg en kamp til gode. I Primeira Liga har de scoret 53 mål, og kun sluppet inn 10.

Forrige tap i oktober

17. oktober var sist Porto tapte en fotballkamp etter 90 minutter. Da var RB Leipzig motstander i gruppe G. RB Leipzig vant den kampen 3-2, men det var Porto som slo følge med Besiktas til sluttspillet.

Det har blitt 18 seire, seks uavgjorte og null tap (i ordinær tid*) siden kampen mot Naby Keita sitt lag. Laget til Sergio Conceicao har kun tapt to kamper denne sesongen – begge i Champions League. Den andre var mot Besiktas.

* Det ble tap mot Sporting Lisboa i cupen i januar, men det var etter straffekonkurranse.

Har skadeproblemer

Sergio Conceicao møter pressen i kveld, og vil da komme med siste nytt på skadefronten. Han har noen bekymringer før onsdagens kamp.

Ivan Marcano har ikke spilt siden 24. januar, og kunne bare delta i deler av mandagens trening ifølge Liverpool Echo.

Samtidig er brasilianske Felipe suspendert etter å ha blitt utvist i den siste gruppespillskampen. Fra før er det klart at nøkkelspilleren Danilo er ute av det første oppgjøret med skade.

Midtbanespilleren André André ser ut til å rekke kampen, mens toppscorer Vincent Aboubakar også ser ut til å bli spilleklar selv om han ikke er 100 prosent og ikke har trent skikkelig.

Liverpool må klare seg uten suspenderte Emre Can i den første kampen. Porto - Liverpool spilles mandag kveld kl. 20.45, og sendes på Viasport 2/Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]