– Det går an å hevde at dette var en perfekt kamp

Jürgen Klopp var meget godt fornøyd med sine disipler etter 5-0 over Porto i Portugal.

15. feb 2018 kl 00.04 Einar Kvande

Etter å ha knust Porto i deres egen lekegrind ble Jürgen Klopp spurt om dette var en perfekt kamp av hans lag.

– Ja, du kan si det. Det var en veldig profesjonell og veldig moden opptreden i de riktige øyeblikkene. Vi var veldig aggressive, vi forsvarte oss veldig bra, og var gode på kontringer. Vi holdt også godt på ballen, lød svaret fra Liverpool-manageren.

– I denne kampen var det mulig å la ballen gå. Det er normalt ikke så enkelt som dette, men det var hardt arbeid i kveld også. Mot slutten nøt guttene jobben de gjorde, og det er det viktigste.

Fantastiske mål

Klopp var meget fornøyd med scoringene, og hvordan de kom.

– De var alle fantastiske. Ved det første målet var det Dejan som vant ballen, og Sadio kunne skyte til slutt. Den andre scoringen var en fin avslutning, og på det tredje målet var spillet fantastisk. En kontring. De var alle fine mål.

– I pausen trakk jeg frem situasjonen der Mo Salah vant tilbake ballen midt på banen. Det er en slik innsats du trenger i en turneringen som dette. Det var mange som leverte imponerende spill i kveld.

– Et resultat som dette er kun mulig dersom alle spiller prikkfritt. Det var fint å se en fantastisk kamp hvor alle leverte varene. Sadio var dagens mann med tre mål, men Roberto Firminos arbeidsinnsats var også enestående, så alle gjorde det bra, og det er den eneste måten du kan være suksessfull på.

Får være oppe litt lenger

Klopp passet også på å skryte av venstreback Andy Robertson.

– For å være ærlig så synes jeg Robbo spilte en enestående kamp, og fikk lagt så gode og harde innlegg at jeg trodde de var på vei til Skottland eller noe slikt.

– Dersom jeg sier at alle kan få ta en øl etter dette må jeg også ta en, så det virker ikke fornuftig. Spillerne kan få være oppe litt lenger i kveld, men dersom noen er trøtte kan de også få sove litt ekstra.

Nå setter Liverpool-troppen kursen mot Marbella, og treningsleir der i fire dager.

– Vi reiser på en liten treningsleir. De første par dagene blir det ikke spesielt hardt, men vi skal ha fire økter. Vi vil trene, for det er fortsatt mye å spille om, og det kommer vi til å gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]