Det kan gå mot engelsk fotballpause i januar

Det engelske fotballforbundet og ligaene skal nå være godt i gang med samtaler som kan gi vinterpause i Premier League fra og med sesongen 2019/20.

6. feb 2018 kl 13.55 Torbjørn Flatin

Noe av de Jürgen Klopp opplagt har måttet tilpasse seg etter at han ble manager på Anfield er det intense kamp-programmet i engelsk fotball. Han har da heller ikke lagt skjul på at han mener at det bør være en vinterpause på øyriket, slik det er i alle de andre store ligaene i Europa. Det vil tjene både engelske klubblag, og landslaget.

Det er nå blitt sendt ut et dokument fra Premier League, som antyder at man er godt på vei til å kunne innføre et opphold fra og med sesongen 2019/20, da det skal innføres en ny og treårig fjernsynsavtale.

Det vil være en pause som i så fall ventes å bli holdt i januar, slik at det tradisjonelle juleprogrammet på de britiske øyer ikke blir påvirket.

«Premier League har vært i diskusjoner med FA og EFL (Football League) under flere måneder med tanke på de utfordringer som er i forbindelse med et stadig mer tettpakket program for engelsk fotball og måter hvor vi kan arbeide sammen for å lette dette samtidig som vi gir spillerne en pause midt i sesongen», sier Premier League i sin uttalelse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]