Liverpool scorer mest mot The Kop

De røde har fått sin vilje med å spille mest mot The Kop i 2.omgang denne sesongen, og da vinner de også oftere.

6. feb 2018 kl 12.33 Torbjørn Flatin

Hvis vi ser på Liverpools 13 hjemmekamper så langt i Premier League 2017/18, er tallene sju seire, seks uavgjorte og ingen tap. Det er blitt nettet 27 ganger i vår favør, og blitt sluppet inn ni mål.

Mot The Kop etter pause

Det er ingen hemmelighet at tradisjonen er at Liverpool ønsker å spille 2.omgang mot The Kop, den tidligere så berømte ståtribunen som nå er en sittetribune over et plan som rommer om lag 12.400 hjemmesupportere.

Hvorvidt Jordan Henderson er god til å velge kron eller mynt, eller det er noen lag som lar Liverpool få muligheten til å velge side vites ikke, men faktisk har de røde denne sesongen spilt mot The Kop i ti av 13 ligakamper.

Unntakene er mot Burnley (1-1), Manchester City (4-3) og Tottenham (2-2), og altså en statistikk på 1-2-0, mens det i de øvrige kampene da blir 6-4-0.

Få baklengs

Liverpool har fått kritikk for sitt forsvarsspill under Jürgen Klopp, men denne sesongen var tyskerens mannskap lenge gjerrig på eget gress. På de ti første kampene ble det kun sluppet inn tre baklengs, mens det på de tre siste har gått inn ytterligere seks baller i feil nett.

På de nevnte ti første hjemmekampene var det ingen baller fra motstanderen som fant nettmaskene rett foran The Kop, mens det på de tre siste kampene har skjedd hele fem ganger. Det startet med en tidlig scoring av James Vardy for Leicester, før Mo Salah snudde det mot samme mål i 2.omgang. Siden har det som kjent vært to thrillere mot rivalene Manchester City og Tottenham, som virker å ha blitt inspirert av å kunne angripe mot Liverpools mest trofaste og begge scoret to ganger mot den berømte tribunen mot slutten av kampene.

God statistikk

På de 11 første kampene var det dermed slik at Liverpool angrep mot The Kop i 2.omgang ved ti av tilfellene.

La oss håpe at Jordan Henderson, eller hvem som måtte være kaptein, finner tilbake til evnen med å velge riktig myntside framover(!)