Dommerstanden forsvarer Moss sin avgjørelse

PGMOL har kommet med en uttalelse etter søndagens kamp.

5. feb 2018 kl 19.07 Arild Skjæveland

Mot slutten av søndagens storkamp mellom Liverpool og Tottenham skjedde det mye, og kontroversene har tatt mesteparten av fokuset etter kampen – selv om det ble scoret et par mål kan vil være med i kåringen når årets scoring skal avgjøres.

TV-kameraene og mikrofonene plukket opp at dommer Jon Moss spurte sin 4. dommer Martin Atkinson om han kunne sjekke TV-bildene, og sa «jeg aner ikke om Lovren var borti ballen om jeg skal være ærlig. Martin, har du noe fra TV? Jeg gir straffen».

Forsvares av PGMOL

Dagen etter kampen går Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) ut og forsvarer dommer Moss.

«Jon Moss var i en god posisjon for å se at en Liverpool-spiller med vilje spilte ballen før den falt til Harry Kane i boksen. Deretter dømte han korrekt at Kane ble felt av Loris Karius. Med tempoet det skjedde i, var han usikker på hvilken Liverpool-spiller som spilte ballen. Eddie Smart, som hadde vinket for at Kane var offside, ønsket klarhet i om Dejan Lovren hadde spilt ballen med vilje», står det i uttalelsen fra dommerstanden ifølge Liverpool Echo.

«Spørsmålet hans skapte et øyeblikks forvirring da Eddie spurte om Lovren hadde vært borti ballen. Moss visste at eg en Liverpool-spiller hadde vært borti ballen, men ikke at det var Lovren. Han spurte deretter 4. dommeren Martin Atkinson, og innser at det var feil å nevne TV. Atkinson svarte ikke på spørsmålet, og hadde ingen innvirkning på avgjørelsen», står det videre.

– Riktig avgjørelse

PGMOL sin talsperson sier at Moss gjorde riktig med å ikke regne Kane som offside.

«Etter å ha reflektert skikkelig over spørsmålene som ble stilt, visste Jon at en Liverpool-spiller, nå identifisert som Lovren, hadde spilt ballen, og at det derfor ikke var offside. Han ga deretter straffesparket. For å unngå at det skal bli noen tvil – Atkinson så ikke på noen TV-monitor, og ga ingen informasjon til dommerne som var på banen».

«Dette var en rekke vanskelige avgjørelser som dommerne fikk riktig, med at Kane ikke var offside, ettersom Lovren hadde spilt ballen med vilje. Han ble felt, og fikk straffespark. Tolkningen om å sparke en ball med vilje går på om spilleren har ment å sparke ballen. Det tar ikke høyde for hvor ballen ender opp, eller om den ender der spilleren ønsket å sparke den».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]