– Firmino er undervurdert

Trent Alexander-Arnold beskriver lagkamerat Roberto Firmino som en veldig spesiell spiller.

26. feb 2018 kl 00.06 Einar Kvande

Roberto Firmino gjorde sitt 22. mål for sesongen i 4-1 seieren over West Ham på lørdag.

– Han er en veldig spesiell spiller, sier Alexander-Arnold til Liverpool Echo.

– Han er definitivt undervurdert med tanke på hvor lite oppmerksomhet han får. Jeg mener det er han som binder laget sammen. Spesielt binder han de tre på topp sammen.

– Han spiller alltid en viktig rolle for oss. Dersom du studerer ham på nært hold, vil du se drivet og entusiasmen han har for å komme tilbake og forsvare seg fra sin rolle som nummer 9, og det er helt utrolig.

– Som regel ser du at han kommer tilbake over midtlinja, er med på løp tilbake og setter inn taklinger. Noen ganger gjør han dette for mye, men på en god måte. Jeg antar han ikke må gjøre det, men han er villig til å gjøre det for laget.

– Du ser vanligvis ikke noe slikt fra en spiss, men det viser bare hans sult etter å vinne. Jeg tror det er en vesentlig faktor.

– Vi setter stor pris på ham. Han scorer mål, skaper sjanser og bidrar med målgivende pasninger. Det er ikke så mye mer du ønsker av en nummer 9.

I Marbella måtte Jürgen Klopp be Firmino stå over en treningsøkt.

– Det skyldes sulten hans. Han ønsker å vinne. Han er den fødte vinner. Det er veldig viktig om du ønsker å nå til topps i denne idretten. Du må være en vinnerskalle. Han er virkelig det.

God bredde i troppen

De tre i angrepsrekka scoret alle mot West Ham, og har nå gjort 66 mål til sammen.

– Vi har et veldig godt angrep, og alle er i god form. Forhåpentligvis vil målene fortsette å renne inn.

– Jeg tror at vi forsvarsspillerne vet at dersom vi kan sørge for en solid plattform så vil angriperne gjøre jobbben sin hver uke.

– Alle bidrar til resultatene vi oppnår. Manageren stiller ikke med det samme laget hver uke, og det viser bare at vi har en god bredde i troppen for øyeblikket.

– Hver uke kjemper vi for plassene våre, og hver gang vi går ut på banen tenker vi at vi kan score mål.

Fjerde kamp på rad

Den 19 år gamle scouseren leverte en ny god kamp som høyreback mot The Hammers.

– Heldigvis har vi mange gode spillere her i Liverpool. Noen ganger er det vanskelig, men jeg lærer noe hele tiden og forsøker å forbedre meg. Jeg tror dette var den fjerde kampen på rad jeg startet.

– Vi hadde en pause på 10 dager mellom de to siste kampene, så det ga meg litt mer tid til å hvile og komme til hektene. Manageren stolte på meg og ga meg en ny sjanse til å spille, og jeg gikk ut der for å betale ham tilbake.

Hard konkurranse

Nathaniel Clyne spilte 90 minutter for Liverpool U23 på søndag, så nå vil konkurransen om høyrebackplassen bli enda hardere.

– Sunn konkurranse er bra for alle spillere, for da vet du at du må prestere hver uke. Du vet at en annen kar ønsker plassen din, noe som gir deg litt mer motivasjon for å gå ut på banen og prestere. Vi må kjempe for plassene våre på trening også, og det hever nivået på treningene. Det vil igjen heve nivået på prestasjonene våre i kampene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]