Gerrard er fornøyd med å være tilbake på andreplass

Liverpool U18 kom endelig tilbake på vinnersporet igjen mot Wolverhampton, hvor fire spillere startet sin første kamp for Steven Gerrards lag.

26. feb 2018 kl 17.11 Einar Kvande

Liverpool U18 vant 2-1 over Wolverhampton på akademiet i Kirkby lørdag. Scoringene kom fra to spillere som var i startoppstillingen til U18-laget for aller første gang, nemlig Remi Savage og Jack Bearne.

Resultatet betyr at Steven Gerrards gutter er tilbake på andreplass i U18 Premier League, fire poeng bak serieleder Manchester United med en kamp mindre spilt.

Elijah Dixon-Bonner, Curtis Jones og Rafael Camacho skulle alle spille for U23-laget på søndag, så de var ikke tilgjengelige for Gerrard på lørdag. Derfor måtte U18-manageren hente opp flere spillere fra U16-laget.

– Det er alltid fint å vinne fotballkamper. Det har vært en tøff måned både for vårt lag og U23-laget. Vi var ute etter en respons og en reaksjon. Vi stilte med et veldig, veldig ungt lag og tropp, men guttene leverte en utmerket prestasjon, uttaler Steven Gerrard til Liverpool Echo.

– Jeg er veldig stolt av dem, og det var hyggelig å komme tilbake på vinnsporet. Nå må vi se fremover mot neste kamp.

Unge målscorere

De svake resultatene til U18- og U23-laget før helgens kamper må settes på kontoen for utlånene av spillere som Harry Wilson, Corey Whelan og Ovie Ejaria, men tre seiere i forrige uke løfet humøret på akademiet betraktelig.

– Jeg er glad for at disse spillerne fikk gå på utlån. Det er hva som skjer ved et akademi. Spillere flyttes oppover i systemet, og det betyr at noen andre får en mulighet, sier Gerrard.

– Det blir et spørsmål om de spillerne som kommer inn synker eller svømmer, og de vi benyttet på lørdag svømte. Jeg synes Jack Bearne spilte utmerket hele tiden. Han er en modig liten kar, som alltid ønsker ballen. Han spilte mot menn her, men er bare 15-16 år gammel.

– Remi scoret fra kloss hold. Han var på riktig sted til riktig tid, og det er hva dødballer handler om. Da må du være klar, og den første som reagerer.

– Dette var tre gode poeng for laget, og en vidunderlig erfaring for de unge spillerne.

– Det eldre spillerne tok vare på dem, og oppmuntret dem. Vi inngikk en pakt før kampen - vi skulle ikke kritisere de unge spillerne, og kun oppmuntre dem. Vi skulle kun være positive, og kun komme med konstruktiv kritikk. Jeg er stolt over de eldre guttene, og måten de tok seg av de yngre på.

Presset ikke høyt

Glen McAuley var lagets kaptein på sin 18-årsdag, og utgjorde angrepsduoen sammen med nevnte Bearne. De to hadde aldri spilt sammen tidligere.

– Planen var å ikke presse så høyt. På en så stor bane som dette var det ikke fornuftig med høyt press når vi hadde fire unge gutter som debuterte. Du trenger nemlig tid til å jobbe med høyt press for å få det riktig.

– Vi mente det derfor var mer fornuftig å la deres forsvarsspillere ha ballen, og la dem komme opp på midten av banen, før vi begynte med aggressivt press for å vinne tilbake ballen. Da kunne vi utgjøre en trussel på kontringer. Spillerne utførte kamp-planen til punkt og prikke.

– Dette er gode spillere, som tar til seg informasjon raskt. Vi hadde bare et par dager til å forberede oss. Disse guttene er på skolen på torsdager, så vi hadde en full økt på fredag, og så litt formasjonstrening om morgenen på kampdagen, lørdag.

– Jeg er stolt over hvor mye av informasjonen de fikk med seg, noe som forteller meg at disse guttene er lette å trene, og at de er læringsvillige. Vi når frem med beskjedene våre.

Passerte Everton

Seieren over Wolverhampton medførte at Liverpool passerte Everton på tabellen, etter at de blå tapte stort mot Manchester United.

– Vi bør være over Everton på tabellen, men tapene de siste ukene har kostet oss dyrt. Vi har vært i en omstillingsperiode. Men det er ikke Everton vi bekymrer oss for. Vi ønsker å toppe tabellen igjen, samtidig som vi ønsker å utvikle spillere, så vi er ikke så interesserte i Everton, avslutter Gerrard.

Neste kamp for U18-laget er mot Manchester City på bortebane kommende lørdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]