Gerrard før mini-derby på lørdag

Steven Gerrard har kommet med en oppfordring til sine spillere etter tre tap på rad, og før Liverpools juniorer skal ut i lokaloppgjør.

9. feb 2018 kl 12.36 Torbjørn Flatin

Etter en resultatmessig god sesong har mye gått galt for Liverpool U18 de siste ukene, hvor det har blitt tap både i Premier League Cup, den nasjonale juniorcupen og nå sist kom det første ligatapet hjemme mot Stoke.

I morgen kl 12.00 spiller så laget som trenes av Steven Gerrard borte mot Everton, og kampen vises på LFC TV og LFC TV GO.

- Det er vanskelig for øyeblikket etter tre tap, noe som verken jeg eller denne gruppen av spillere er vant til, forklarer Gerrard til liverpoolfc.com.

- Dette vil bli en god utfordring for oss. Vi har snakket med spillerne og sagt at først og fremst må de selv ta ansvar, prøve å hjelpe de som er rundt seg og vi ønsker at ingen gjemmer seg.

- Responsen på trening har vært god, men nå venter et derby og ut fra mine erfaringer, også på juniornivå, er dette kamper hvor formen forsvinner ut av vinduet. Everton vil angripe og presse oss fra første spark og mine spillere kan ikke bli sjokkerte over det, men heller trives med at de kan bli omringet av tre-fire motstandere hele tiden.

- Jeg vil si det var en av våre beste kamper denne sesongen, fortsetter Steven om 3-1 seieren som Liverpool hadde hjemme mot de blå i september. – Vi vet at de ble såret over det, men hvis vi presterer det vi kan vet vi at vi har spillere som kan skape problemer for dem og at vi kan vinne kampen.

Liverpool U18 ligger fire poeng bak ledende Manchester United i sin liga, men har en kamp mindre spilt, mens Everton er like mange poeng men dårligere målforskjell foran en jevn og spennende innspurt.

- Jeg tror vi kan være med å kjempe (om å vinne ligaen), men det vil avhenge hvor tilgjengelige våre toppspillere er. Hvis Critch (Neil Critchley) tar fire eller fem av guttene for å bruke dem for U23 vil det påvirke oss, men det er slik det fungerer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]