Det lokale håpet:Gerrard: - Trent vil bare bli bedre og bedre

Trent Alexander-Arnold er den scouseren som er nærmest en regelmessig plass på førstelaget siden Steven Gerrard trakk seg tilbake.

8. feb 2018 kl 12.02 Torbjørn Flatin

19 år gamle Trent Alexander-Arnold har denne sesongen spilt 15 kamper fra start og har to ganger kommet inn som innbytter. I Champions League har han stort sett vært et førstevalg på høyrebacken og vært i aksjon fem ganger fra avspark og med et innbytte, mens ni kamper i Premier League forteller at Joe Gomez ofte har blitt foretrukket i ligaen av Jürgen Klopp.

Med Gomez ikke tilgjengelig i forrige kamp mot Tottenham fikk Alexander-Arnold en ny mulighet i Premier League, og den allsidige unggutten imponerte i toppkampen med bl.a. flere gode innlegg fra sin kant.

I dette århundret er det stort sett bare Jamie Carragher og Steven Gerrard som har vært fast inventar på Liverpool av lokale spillere, men Trent Alexander-Arnold tegner til å bli den neste. Det antyder også Gerrard selv når han blir spurt om den lokale forsvareren.

- Jeg er veldig fornøyd, men ikke overrasket, forklarer Stevie G når han blir spurt av Liverpools hjemmeside om den positive utviklingen til Alexander-Arnold.

- Jeg arbeidet med Trent da han var en gutt og før han hadde kommet på førstelaget, slik at det er ikke noe sjokk for meg at han nå finner et slikt stabilt høyt nivå.

- Jeg synes han var utmerket sist helg; det at en så ung spiller kan se og så utføre de pasningene han gjorde i den siste tredjedelen, det viser hans selvtillit og det viser hvilken tillit manageren har til ham.

- En må huske at kroppen til Trent vil utvikle seg ytterligere. Han kommer til å bli sterkere og få mer erfaring.

- Han kommer til å bli bedre og bedre, noe som er en veldig spennende tanke for alle Liverpools fans.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]