«Pellegrino fant riktig lag i grevens tid»

Manageren til Southampton, Mauricio Pellegrino, er under sterkt press, men fikk et pusterom etter borteseier mot West Bromwich sist helg.

8. feb 2018 kl 09.36 Torbjørn Flatin

Da Southampton kom under med 0-1 borte mot West Bromwich skal det ha kommet rop fra tribunene om at Mauricio Pellegrino ville bli «sparket i morgen». I sin sluttrapport i lokalavisen Daily Echo skriver journalist Peter Howard at manageren til Saint var som en blodig bokser som hang i tauene.

I neste avsnitt legger han til at fotball har en vane for også å kunne gi deg det uventede, og etter at Southampton hadde snudd kampen og vunnet 3-2 var det en bemerkelsesverdig mer optimistisk Pellegrino som møtte pressen.

Howard berømmer Pellegrino for å ha forhold seg rolig og med verdighet etter hvert som Southampton har sunket nedover på tabellen, men unnlater ikke å nevne at det samme var tilfellet med forgjengeren Claude Puel og en kan bare se hvordan den endte ned franskmannen i hans første sesong på sørkysten.

Bra resultater

Pellegrino behøvde desperat til den seieren som hans lag sørget for mot West Bromwich, og Daily Post mener at han endelig fant det «riktige» laget til kampen i Midlands.

Guido Carrillo var klubbens dyreste kjøp da Southampton i januar brukte noen av de pengene de fikk for Virgil van Dijk og bladde opp £19.2M for å hente landsmannen av Pellegrino til St. Mary’s. Sist lørdag var argentineren alene på topp, og til tross for noen svake involveringer ledet han godt et angrepsspill hvor han fikk støtte fra trioen Dusan Tadic, Sofiane Boufal og James Ward-Prowse.

Bak disse igjen var Oriol Romeu og Mario Lemina sterke som sentral midtbaneduo.

De som har sett høydepunkter fra kampen vil huske kanonskuddet til Lemina som sørget for utligning til 1-1. Like etter headet midtstopper Jack Stephens inn en corner fra Ward-Prowse. Det var det tredje målet på tre kamper fra Stephens, som har dannet et bra stopperpar sammen med nederlenderen Wesley Hoedt. Dødballspesialisten James Ward-Prowse, som til tross for at han bare er 23 år er den spilleren som har vært lengst i klubben, scoret det tredje mål til Southampton på frispark.

Til tross for at seieren mot WBA ble regnet som «nødvendig» har Southampton bra resultater å vise den den siste måneden, med uavgjorte ligaresultater mot Brighton 1-1(H), Tottenham 1-1(H) og Watford 2-2(B). Laget har også avansert i FA-Cupen på bekostning av Fulham og Watford.

Daily Echo slår fast at det er lovende, men at kommende kamper mot Liverpool og Burnley fort kan føre Southampton dypt inn i nedrykksstriden igjen.

Laget til Southampton mot WBA: McCarthy; Soares, Stephens, Hoedt, Bertrand; Romeu, Lemina; Ward-Prowse, Tadic, Boufal, Carrillo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]