– Det har gått utover prestasjonene til Keita

Keita har ikke vært så jevn som forrige sesong, ifølge manageren.

7. feb 2018 kl 21.42 Arild Skjæveland

1. juli blir Naby Keita Liverpool-spiller. Midtbanespilleren startet nylig en kamp på benken, da RB Leipzig møtte Hamburger SV – men kom inn og spilte de siste 32 minuttene.

I forrige kamp, mot Borussia Mönchengladbach, var han tilbake fra start, spilte hele kampen, og hadde målgivende til den utlånte Everton-spilleren Ademola Lookman som ble matchvinner i sin debut, like før slutt.

Liverpool forsøkte å sikre seg spilleren allerede i januar, men partene ble ikke enig om en avtale.

Ikke like jevn

Ifølge hovedtrener Ralph Hasenhuttl har den kommende overgangen gått utover 22-åringens prestasjoner på banen.

– Naby er ikke like jevn i år som han var i fjor. Det er viktig at han får forventningene tilbake på et normalt nivå. Jeg er ikke en som ønsker å motivere med frykt. Jeg henter ikke umiddelbart frem pisken, og presser ikke spillerne hele tide, sier Hasenhuttl ifølge SportBild.

Keita har scoret seks mål og har to målgivende hittil denne sesongen, på 23 kamper. Forrige sesong ble det åtte mål og åtte målgivende på 32.

Tett i toppen

Hvor mye Liverpool skal betale for Keita, avhenger av hvordan RB Leipzig gjør det denne sesongen. Klarer klubben Champions League-plassering igjen, vil han koste 66 millioner pund. Blir det Europa League, er prisen 62 millioner pund, og blir det ingen europacupspill, betaler Liverpool 57 millioner pund.

Slik tabellen ser ut akkurat nå, må de helrøde ut med makssummen. Bak suverene Bayern München er det tett, men RB Leipzig ligger i skrivende stund på 3. plass på tabellen, á poeng med Bayer Leverkusen som har 2. plassen.

Men det er fryktelig tett. Borussia Dortmund har den siste Champions League-plassen, og ligger kun ett poeng bak Hasenhuttl sitt lag. Schalke 04 er bak Dortmund igjen på målforskjell, mens Einstracht Frankfurt har den siste Europa League-plassen, to poeng bak Leipzig.

Avstanden ned til FC Augsburg som er utenfor europacupplassene er kun på fire poeng.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]