Før kamp i motstanderleiren:– Hans verste kamp noensinne for oss

I fjor slet Ben Davies voldsomt med farten til Sadio Mané da Liverpool nedsablet Spurs på Anfield. Nå skal han revansjere seg mot Mohamed Salah.

3. feb 2018 kl 12.09 Arve Corneliussen

– Det var hans aller verste kamp noensinne for oss. Jeg vil tro Pochettino spiller med ham igjen, selv om det snakkes om at Davies kanskje burde få hvile denne kampen. Rose har et annet register offensivt, men Davies er en bedre forsvarer slik jeg ser det, sier Tottenhams supporterleder, Vidar Edell.

I et lag Edell mener har få tydelige svakheter, blir Davies' fart en av tingene Liverpool kan utnytte. En annen svakhet for Spurs er at stjernestopper Toby Alderweireld nettopp har kommet tilbake fra en langtidsskade, og sannsynligvis ikke starter kampen.

– Alderweireld er en av våre absolutt viktigste spillere. Med og uten ham i lagoppstillingen er to vidt forskjellige ting, og vi er aller best når vi spiller med en forsvarstreer der han er med. Han, Kane og Eriksen er nok våre viktigste spillere, mener supporterlederen.

Kommer fra en gedigen opptur

I midtuken kjørte Spurs over Manchester United, og slo dem 2-0 på Wembley.

Dermed snudde de liljehvite fra Nord-London en vond trend – uken før spilte de 1-1 mot Southampton borte, før de bare klarte 1-1 mot knøttlille Newport i FA-cupen. Begge kampene uten Christian Eriksen.

– Kampen mot Newport var kanskje den verste vi har spilt på flere år. Så var vi veldig gode mot United, og stilte med nesten det beste laget vi kunne. Den kampen minnet litt om de beste kampene vi har hatt de siste årene. Hvis Pochettino stiller med et uforandret lag, er jeg veldig fornøyd med det, sier Edell.

SIGNERING:
SIGNERING:  På Deadline Day sikret Tottenham seg lynhurtige Lucas Moura. Den brasilianske vingen har imidlertid bare fått fem innhopp for PSG denne sesongen. Legger man til at Spurs ellers har en skadefri angrepsrekke, er det lite sannsynlig at Moura får starte allerede på søndag.

Da Tottenham slo Liverpool 4-1 i høst, var det deres første innbyrdes seier siden 2012.

I de fem kampene som var spilt mellom Pochettino og Klopp, hadde ballbesittelsen vært tilnærmet 50-50. Plutselig spilte Spurs litt mer direkte da de brøt Liverpools ubeseirede rekke, og hadde bare en ballbesittelse på 36. Edell avviser imidlertid at Pochettino kommer med noe annet enn en offensiv tilnærming til kamp.

– Jeg tror det blir en ganske lik taktikk som den mot United. Han pleier aldri å ta noe spesielt hensyn til motstanderen, og fokuserer mest på eget spill – høyt, aggressivt press og mye bevegelse. Litt av det samme som Liverpool, spår han.

Viktig mann tilbake sentralt

Belgiske Mousa Dembélé er en av Spurs' aller viktigste menn. Den sentrale midtbanespilleren har imidlertid bare startet tolv ligakamper denne sesongen, ettersom han sliter voldsomt med skader.

En dårlig nyhet for Jürgen Klopp kan være at belgieren ser ut til å nærme seg toppformen igjen.

– På onsdag spilte alle bra, men Dembélé var en av de aller beste. Når han er på sitt mest magiske, er det veldig få i England som har bedre balanse. Også er han helt unik i bevegelsene sine. Men vi får se – han har en tendens til å ikke holde en hel kamp, og han var mye med nå i midtuken, forteller supporterlederen.

Mindre overraskende er det at Harry Kane er blant de liljehvites formspillere.

Toppscoreren i Premier League står med seks mål på sine fem siste kamper, på tross av at han gikk målløs av banen mot United. Riktignok har tre av målene kommet mot AFC Wimbledon og Newport.

– Det er vanskelig å komme utenom ham når du tenker på formspillere. Han har scoret helt åndssvakt med mål i hele år. I tillegg var Eriksen veldig godt sist, mener han.

Kilder til statistikk: Premierleague.com, Squawka.com og LFChistory.net.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]