– Jeg ba Klopp om råd

Andy Robertson har hevet sitt spill til et nytt nivå, og fremstår nå som bankers på venstrebacken.

25. feb 2018 kl 10.18 Einar Kvande

Andy Robertson mener den harde jobben han har lagt ned på treningsfeltet er årsaken til at han nå blomstrer som Jürgen Klopps førstevalg på venstrebacken.

Skotten har startet 15 av Liverpools siste 16 kamper i alle turneringer, og var på banen i samfulle minutter da Liverpool nedsablet West Ham med 4-1 lørdag ettermiddag.

Moreno var uheldig

Det var en skade på Alberto Moreno tidlig i desember som ga Liverpools nummer 26 muligheten til å etablere seg på laget, og den har han grepet med begge hender.

– I begynnelsen av sesongen måtte jeg være tålmodig. Jeg er ikke typen som forteller manageren at jeg burde spille. Jeg spurte heller om hva jeg kunne gjøre, og hva han mente jeg manglet og måtte bli bedre på for å komme inn på laget. Han nevnte noen få ting, som selvsagt blir mellom oss, som jeg måtte jobbe med. Jeg jobbet med dette på trening, men Alberto spilte bra, og du kan ikke legge skjul på at han var uheldig som ble skadet, sier Robertson til Liverpoolfc.com.

– Det var flott å se ham ute på banen igjen mot West Ham, og at han fikk spille de 10 siste minuttene. Jeg er sikker på at han er frustrert, men dette er et spill for en hel tropp, og vi trenger alle. Selv har jeg spilt uke etter uke nå, og jeg er veldig fornøyd med det, for jeg bygger selvtillit, fortsetter skotten.

– Jeg føler meg hjemme nå, noe som tok litt tid, men jeg er glad for å være her og håper jeg kan heve meg ytterligere.

En tidlig scoring var viktig

Robertson hadde også noen ord om 4-1 seieren over The Hammers.

– Vi visste at det ville bli vanskelig. West Ham har vært i god form etter at de fikk David Moyes som manager, og de har klatret på tabellen. Så vi visste det ville bli vanskelig, og vi visste de ville spille med fem bak, noe som alltid er vanskelig å spille mot. Men heldigvis fikk vi en tidlig scoring, som gjorde at vi roet oss ned.

– Scoringen betydde at vi ikke trengte å tvinge frem noe, og så fulgte tre mål til, noe som alltid er gledelig.

Etter fire mål mot West Ham er Liverpool nå oppe i hele 103 scoringer denne sesongen.

– Det er strålende. Vi har ikke slitt foran mål, noe som alltid er hyggelig. Men vi må fortsette slik. Vi har blitt mer solide bakover utover i sesongen. Alle spiller godt, og samspillet fungerer bedre og bedre.

– Scoringen til West Ham var selvsagt en skuffelse, men vi slapp bare inn ett mål og scoret selv fire, så vi tar det. De tre på topp var strålende. Det var mange som presterte godt i denne kampen.

Fokuserer på neste kamp

Nå venter Newcastle United på Anfield neste helg. Robertson er opptatt av at det må resultere i tre nye poeng.

– Vi kan ikke slippe oss ned på et lavere nivå nå. Vi har prestert på et høyt nivå denne sesongen, med noen få unntak selvsagt, men sesongen er lang og vi må fortsette slik.

– Vi ligger i en god posisjon, men det betyr ingenting dersom vi ikke drar nytte av det. Jeg vet ikke hvor mange kamper som gjenstår, men de blir alle som cupfinaler for oss.

– Vi må stå på videre. Neste kamp er mot Newcastle, og vi har en hel uke å forberede oss på til den. Vi skal være klare, og dersom vi klarer å møte opp på den måten vi gjorde mot West Ham er jeg sikker på at vi vil skape sjanser og forhåpentligvis tar vi de tre poengene også.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]