– Jeg gjorde bare jobben min

Loris Karius høstet mange lovord for godt keeperspill mot Southampton.

12. feb 2018 kl 10.16 Einar Kvande

Loris Karius spilte sin femte ligakamp på rad da Liverpool slo Southampton 2-0 på St Mary's søndag kveld. Tyskeren gjorde et par meget gode redninger på avslutninger fra Pierre-Emile Højbjerg og James Ward Prowse, og startet også angrepet som ledet til Liverpools første mål da han kastet ballen raskt ut til Alex Oxlade-Chamberlain. Midtbanespillerens lange pasning fant Mohamed Salah på løp, og egypteren sentret til Roberto Firmino som satte ballen enkelt i mål.

– Jeg gjorde bare jobben min. Jeg forsøker å være der for laget mitt når det er behov for meg. Den første omgangen var travlere enn den andre, sier Karius til Liverpoolfc.com.

– Dette var en veldig viktig kamp. Vi fikk med oss de andre resultatene, og så at Tottenham vant. Men vi gjorde jobben vår. Vi holdt buret rent og scoret et par fantastiske mål. Det var alt vi ønsket oss, fortsetter målvakten.

Nå retter Liverpool-spillerne fokus mot onsdagens viktige Champions League-kamp i Porto.

– Det er fint å reise dit med et positivt resultat i denne kampen, slik at vi føler oss sterke. Vi skal restituere oss og fokusere på Porto nå. Det er en viktig kamp for oss, sier Karius.

Selvtilliten vokser

Sisteskansen føler nå at han endelig har klart å etablere seg som Liverpools førstekeeper.

– Det er bra, og det føles godt. Det er viktig for meg at jeg får spille hver uke.

– Jeg er fortsatt ung, men jeg har likevel massevis med erfaring fra tidligere. Det er likevel annerledes når du spiller fast uke etter uke, og ikke bare annenhver helg eller en og annen midtukekamp.

– Selvtilliten min blir stadig bedre, og jeg blir vant med å spille fast. Det er bra for meg.

Skryter av angriperne

Samtidig som Karius holdt buret rent leverte Roberto Firmino og Mohamed Salah gnistrende angrepsspill i motsatt ende av banen i kampen mot Southampton. Duoen har nå notert seg for henholdsvis 20 og 29 mål denne sesongen.

– De er fenomenale karer. Alle jobber hardt for at de skal score målene til slutt. De er briljante spillere, men det handler om lagarbeid og sørge for at de får ballen i riktige posisjoner, sier keeperen om den saken.

– Vi vet alle om kvalitetene de besitter, så dersom jeg klarer å holde buret rent vet jeg at disse karene nesten alltid vil score mål og sørge for at vi tar de tre poengene. Vi må fokusere på å forsvare oss godt, og så vil de gjøre jobben på topp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]