Dette skriver avisene:Reisetrøbbel påvirket ikke Liverpool

Liverpool fikk ingen gunstig oppladning til bortekampen mot Southampton, men kom likevel hjem fra sydkysten med tre poeng i bagasjen.

12. feb 2018 kl 09.06 Einar Kvande

Liverpool Echo avslører at Liverpools tropp ikke kunne reise til Southampton lørdag kveld som planlagt. Tekniske problemer med flyet førte til at Liverpool-troppen måtte reise til sydkysten på kampdagen.

– Reisetrøbbelet så ikke ut til å plage spillerne under kampen, da matchen ble som en tur i parken for dem, skriver James Pearce.

– Laget leverte en forestilling som oste av disiplin, kontroll og pur klasse, legger Echo-journalisten til.

Pearce beskriver 2-0 seieren som den perfekte oppladning til Champions League-kampen i Porto onsdag kveld.

Dette var forøvrig Jürgen Klopps 50. Premier League-seier, og Liverpool på tredjeplass på tabellen er nå bare to poeng bak Manchester United.

– Duoen Roberto Firmino og Mohamed Salah senket Southampton, og ingen forsvarsrekke i Europa vil like å møte dem nå, skriver Pearce.

Han beskriver samarbeidet mellom de to som på grensen til telepati.

– Salah skapte åpningsmålet for Firmino, og like før pause var rollene byttet om. Firminos hælspark til egypteren var arbeidet til et fotballgeni.

Det er bare tredje gang på de siste 17 sesongene at Liverpool har to spillere som har scoret mer enn 20 mål. Firmino og Salah følger dermed i sporene til Luis Suarez og Daniel Sturridge fra 2013/14 og Fernando Torres og Steven Gerrard i 2007/08.

– Det faktum at Salah og Firmino har klart dette tidlig i februar setter prestasjonen i perspektiv. Salah gjorde sitt 29. mål for sesongen, og kunne lett hatt et hat-trick, mener Pearce.

Echo-journalisten synes også det var mye å beundre i andre enden av banen hos bortelaget.

– Loris Karius demonstrerte sin gryende selvtillit, og fulgte opp en god kamp mot Tottenham. Keeperen gjorde to viktige redninger før Salah økte til 2-0. Det ser ut som Karius trives med autoriteten og lederegenskapene til Virgil van Dijk foran seg. Mannen som kostet 75 millioner pund stilnet de som buet på ham under hans retur til St Mary's. Han virket rolig og behersket gjenom hele kampen.

Firmino og Salah stjal overskriftene

Roberto Firmino og Mo Salah sørget for at Virgil van Dikjs retur til St Mary's ikke ble noe stort tema, skriver Sam Dean i Telegraph.

Southampton presterte ikke dårlig i første omgang, men de har ingen Firmino, og de har såvisst ingen Salah, mannan som Liverpools supportere har kronet til egyptisk kongeSam Dean, Telegraph

– Det tok bare seks minutter før Virgil van Dijks retur til Southampton kom i skyggen av selve kampen, takket være Mohamed Salah og Roberto Firmino-effekten. Liverpools angrepsduo sørget for at opphausingen av Van Dijks retur ble irrelevant. To ganger i første omgang slo Salah og Firmino på bryteren, og to ganger sto hjemmelagets forsvarsspillere forvirret tilbake.

– Southampton presterte ikke dårlig i første omgang, men de har ingen Firmino, og de har såvisst ingen Salah, mannen som Liverpools supportere har kronet til egyptisk konge. De to har nå gjort 49 mål til sammen denne sesongen, og det skulle minst ha vært 50 før kampen var over.

Liverpool benyttet fem tidligere Southampton-spillere

Adam Crafton i Daily Mail har også hovedfokus på Roberto Firmino og Mohamed Salah.

– Roberto Firmino scoret det første målet etter bare seks minutter takket være svakt forsvarsspill av Southampton. Fra Liverpools straffefelt til ballen lå i Southamptons mål tok det 10 sekunder og tre pasninger. Det var strålende å se på.

– Keeper Loris Karius startet angrepet med et kjapt utkast til Alex Oxlade-Chamberlain, som var midt inne på egen banehalvdel. Midtbanespilleren så opp og slo en smart pasning gjennom Southamptons midtbane og forsvar. Mo Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané var allerede i full galopp mot mål. Salah løp fra alle og slo ballen inn i feltet etter at Wesley Hoedt hadde bommet på ballen. Firmino satte den i mål.

– Mohamed Salah doblet ledelsen like før pause, etter godt spill av gjestene.

– Stemningen var ikke god blant hjemmesupporterne. Til og med forsøkene på å bringe Virgil van Dijk ut av fatning virket halvhjertede. De tidligere Southampton-spillerne Sadio Mané og Alex Oxlade-Chamberlain var også i Liverpools startoppstilling, og Dejan Lovren og Adam Lallana ble også satt innpå mot slutten, og Saints-fans kunne undre seg på hvordan ting ville ha sett ut om de hadde klart å beholde disse spillerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]