Et viktig bortestikk

Det føltes viktig, å ta tre poeng i Southampton, og å holde skjema i sesongavslutningen.

Det var en kamp jeg fryktet, om Southampton bare hadde en seier på de siste 13 i ligaen eller hva det var aldri så mye. Klopp mente at de fra sørkysten var et «topp sju lag», og selv om det nok var å ta i har de flere ganger i det siste gjort det vrient for lag høyt oppe på tabellen.

Nå skulle Virgil van Dijk tilbake, og du ville forente full tenning fra en klubb som har hatt en tradisjon om å stikke kjepper i hjulene for Goliat. 2-0 seier etter nye mål fra Firmino og Salah er jeg derfor svært fornøyd med.

Også fordi jeg vet at de to neste ligakampene er hjemme mot West Ham og Newcastle, mens for eksempel Chelsea i de to ligarundene begge gangene skal til Manchester. Arsenal møter for øvrig City i neste ligaoppgjør og kan fort vekk være hektet av. Da er jeg klar over at jeg har gjort noe av en kardinalfeil og sett lenger fram enn neste kamp, men shit au, jeg har tro på at vi nå har kommet i en veldig bra posisjon angående topp fire.


Bytter ikke keeper igjen?

Jeg har et bilde i hodet av da Suarez og Sturridge spilte i lilla, og bøttet inn mål når Liverpool måtte ta på seg sin «tredjedrakt» i bortekamper. Det er nå skiftet ut med Firmino og Salah i oransje. De gutta synes alltid å herje når de bruker den noe utradisjonelle varianten av noe med en liverbird på.

Jeg skulle gjerne tatt med Sadio Mané også, og selv om jeg synes han er blitt litt vassere i steget i det siste mangler han fortsatt sin tidligere selvtillit foran mål.

Nå var jeg bare glad for tre poeng, som Firmino og Salah igjen skaffet, men jeg synes kampen mot Tottenham bekreftet mye av det vi har sett de siste kampene, både positivt og ikke fullt så positivt.

I en åpen 1.omgang greide Southampton til dels å gi inntrykk av at vi fortsatt er sårbare bakover. Da først og fremst på backene, hvor både Alexander-Arnold og Robertson slet med overlegg fra sidene, og da ofte i duell angriperne til vertene som opplagt hadde fått beskjed om å trekke ut mot dem. Det vil overraske meg om ikke Trent blir den neste regelmessige lokale startmann, og den første siden Steven Gerrard, men i slike kamper får en inntrykk av at han ikke er helt klar ennå. Det var for eksempel en situasjon hvor han snudde ryggen til ved kanten av eget straffefelt, og som gjør at han fort kan miste duellen om ligaspill med Joe Gomez hvis han ikke får ristet det av seg. Skotske Robertson har en herlig naturlig offensiv spillestil, men Liverpool har liksom ikke angriperne til å utnyttet det maksimalt. Andy liker å slå hardt inn bak forsvaret etter et raid oppover langs venstresida, men verken Salah eller Firmino er de som naturlig stuper fram for å komme fram på den type innlegg.

Nå stod Virgil van Dijk der som Dovregubben sjøl, og ga inntrykk av å kose seg midt i stormen, og er for meg allerede blitt et stort pluss. Loris Karius gjorde også en ny bra kamp. Han virker mer besluttsom, og dermed kvikkere, enn tidligere. Ikke minst på skuddet fra Højbjerg fra kort hold. Det skal bli interessant om Klopp igjen bytter keeper når det er Champions League mot Porto til uka. Jeg har en mistanke om at han denne gangen ikke gjør det.


Gode kort

For å være ærlig savnet jeg Jordan Henderson litt igjen, selv om dette totalt sett ordnet seg uten særlig plett og lyte. Emre Can har vært den mest benyttede spilleren til Klopp de siste ukene, men får nå en liten pause som følge av suspensjonen i Champions League. Personlig synes jeg Gini Wijnaldum var den mest positive mot Southampton på midten, da Oxlade-Chamberlain igjen var et godt stykke unna sitt beste. Uansett luktet det ikke svidd av Can, Wijnaldum og Ox, og jeg kan nesten ikke vente med å få en Naby Keita inn i dette laget. Eller for så vidt en Adam Lallana, som virket ganske pigg under sitt innbytte.

Kanskje hadde det med at Adam var litt fyret opp over den tradisjonelle pipekonserten som han får ved tilbakevending til Southampton, jeg vet ikke. Det var nesten så en trodde at Jürgen bevist satte innpå det han hadde av tidligere spillere fra Soton mot slutten, da Dejan Lovren også fikk en håndfull minutter, bare for å provosere aldri så lite.

Tilbake til Lallana, han kan bli en nyttig brikke framover når det nå er under dusinet igjen å spille i ligaen og cupspillet starter i Mesterligaen.

De siste resultatene har gitt Liverpool bra kort å spille med, ikke minst stikket som betød tre poeng i Southampton.