– Jeg ødela nesten praktangrepet

Andy Robertson avslører hvordan han nær stoppet Roberto Firminos strålende hælspark til Mohamed Salah i forkant av Liverpools andre mål mot Southampton.

12. feb 2018 kl 14.06 Einar Kvande

– Jeg ropte til Bobby at han måtte spille ballen videre til meg ute på kanten i forkant av hælsparket hans. At han fant Mo med den pasningen var helt klart den beste løsningen!

Dette sier Andy Robertson til Liverpool Echo om Liverpools 2-0 mål mot Southampton like før pause.

– Jeg aner ikke hvordan han så Mo, men han har et utrolig overblikk. Det var en kvalitetspasning, og jeg skjønner heller ikke at Mo kunne forutse at det ville skje og hvordan han klarte å være så rolig foran mål.

– Det er som regel de to som får sjansene, og heldigvis tar de også vare på dem for tiden. De scoret to veldig flotte mål.

– De to gjør ganske fantastiske ting på trening også, men sparer alltid det beste til kamp. De gjør dette uke etter uke.

– Alle guttene i angrepsrekka har scoret jevnt og trutt denne sesongen. Mo fikk en ny scoring, og det var strålende at Bobby kom opp i 20 mål også. Det var en glimrende avslutning tidlig i kampen. Bobbys arbeidsinnsats på topp er utrolig viktig for oss.

Viktige redninger av Karius

Salahs scoring like før pause kom etter en periode hvor Southampton hadde hatt ballen mye og ført spillet.

– Vi gjorde en profesjonell jobb. Vi fikk den tidlige scoringen, og Southampton responderte på det slik at vi var litt på hæla de påfølgende 10-15 minuttene. Vi måtte forsøke å finne roen igjen.

– Loris gjorde noen gode redninger slik at vi beholdt ledelsen, noe som var til stor hjelp. I andre omgang kontrollerte vi kampen, og kunne ha økt ledelsen ytterligere.

– Manageren sier det hele tiden, vi forsvarer oss ikke med bare fire eller fem spillere, men med hele laget. Bobby er nøkkelen til forsvarsspillet vårt, for forsvarsjobben starter med ham. Så snart han starter presset, skal vi følge det opp bak ham. Vi må forsvare oss med alle elleve. Vi gjorde det, og så tok vi vare på sjansene våre når vi gikk fremover.

Liverpool ligger på tredjeplass i Premier League, og er nå bare to poeng bak Manchester United.

– Vi befinner oss i en god posisjon, men det er fortsatt mye igjen av sesongen. Vi har litt vind i seilene, men må fortsette slik som dette ut sesongen, for vi har ikke oppnådd noe som helst ennå, sier Robertson.

På benken i Portugal?

Nå retter venstrebacken fokuset mot Champions League-kampen mot Porto onsdag kveld.

– Nå handler det selvsagt om Champions League, og avansement der, samtidig som vi må sementere vår plass blant topp fire slik at vi kommer med i Champions League hvert år. Dette er de to store målene våre nå som vi er ute av FA-cupen, noe som var skuffende. Det er disse målsettingene som vil drive oss fremover helt til sesongen er slutt.

Alberto Moreno er som kjent friskmeldt igjen etter sin ankelskade, og det kan føre til at Robertson blir plassert på benken i Portugal onsdag kveld.

– Manageren tok ut et lag til kampen mot Southampton, og jeg er sikker på at det blir forandringer på laget til onsdagens kamp. Det er en stor kamp, vi er blant de 16 gjenværende i turneringen, så du ønsker å spille i disse kampene. Forhåpentligvis blir jeg involvert, men dersom ikke, skal jeg heie mine lagkamerater frem. Vi har en tropp på 25 mann, og alle ønsker å starte. Det er mangeren som har den tøffe jobben med å ta ut de elleve som får det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]