«Klopp er ikke en som lar seg utnytte»

James Pearce i Liverpool Echo mener Klopp ikke dekker over for eierne, og at de fortsatt er enige om pengebruken.

1. feb 2018 kl 11.17 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp bløffet ikke da han sa det ikke ville bli hentet inn noen erstatter for Philippe Coutinho på slutten av overgangsvinduet.

For Liverpool-supportere ble overgangsvinduet en berg-og-dalbane av følelser.

Først glede da Liverpool åpnet vinduet med å kjøpeVirgil van Dijk for 75 millioner pund, så nedtur da Philippe Coutinho forsvant til Barcelona for 142 millioner pund, for mange frustrasjon over at ingen erstatter ble hentet inn og også Daniel Sturridge sitt låneopphold i West Brom var kontroversielt.

Liverpool forsøkte å overbevise RB Leipzig om å få Naby Keita allerede nå, men lyktes ikke med det.

De vurderte også på nytt Thomas Lemar, men skal ha mistet interessen på grunn av Monacos prislapp på 90 millioner pund.

  JULEGAVEN:
  JULEGAVEN:  Virgil van Dijk ble som en julegave å regne for Liverpool-supporterne.

  Mangler ikke ambisjoner

  «Er troppen sterkere nå enn den var da overgangsvinduet åpnet? Neppe. Men det er for enkelt å beskylde Liverpool for å mangle ambisjoner», mener James Pearce i Liverpool Echo.

  «Liverpool adresserte et området der det var åpenbare svakheter ved å riste av seg konkurranse fra Manchester City og Chelsea ved å gjøre van Dijk til den dyreste forsvarsspilleren på planeten, men avgangen til Coutinho og Sturridge har gitt Klopp færre angrepsalternativer», skriver han videre.

  Flere alternativer og bedre pris

  At flere av rivalene igjen har brukt mye penger på overganger, gjør ikke stemningen bedre i fanbasen. Men Pearce mener det ikke er dekning for utbrudd om at Coutinho ble solgt for å dekke inn kjøpet av van Dijk. Han mener det fortsatt er slik at Klopp vil få bruke pengene fra salget på forsterkninger.

  Han påpeker også at manageren hadde siste ordet på salget av Coutinho, men at han konkluderte med at han ville hatt motivasjonsmangel ved å fortsette.

  «Han gjorde det også krystallklart at han ville vente til sommeren med å kjøpe en ny angrepsspiller fordi valgmulighetene da er større og til bedre pris. Klopp har tidligere vist at han er villig til å bruke tid for å få sine overgangsmål - slik som med jakten på van Dijk og Keita», påpeker Pearce.

  Ville ikke holdt det hemmelig

  «Noen vil hevde at han bare dekker over for FSG, men Klopp er ikke en som lar seg utnytte. Han er lidenskapelig og han snakker fra hjertet. Hvis han følte at han ikke ble gitt verktøyene for å gjøre jobbe, ville det ikke forbli en hemmelighet veldig lenge», mener Pearce.

  Han mener det er verdt å huske på at Liverpool ved fire anledninger de siste sju månedene har brukt like mye - eller mer - penger som den forrige overgangsrekorden på 35 millioner pund for Andy Carroll i 2011.

  Mohamed Salah, Alex Oxlade-Chamberlain, Van Dijk og den kommende overgangen for Keita er alle i denne kategorien. I tillegg påpeker Echo-journalisten at det bygges et nytt treningsanlegg på Kirkby til 50 millioner pund, som er basert på Klopps visjon for klubben.

  «Forholdet deres er fortsatt sterkt», skriver Pearce.

  «Siden Liverpool nå er på tredjeplass i Premier League og blant de 16 siste lagene i Champions League, er det fortsatt mye positivt.»

  Har du innspill til journalisten?
  [email protected]