Møter et Southampton som vant i ligaen for første gang siden november

Southampton hadde gått 12 ligakamper uten seier før lørdagens kamp på The Hawthorns.

6. feb 2018 kl 19.09 Arild Skjæveland

Southampton har hatt en vanskelig sesong under sin nye manager Mauricio Pellegrino. Den tidligere Liverpool-stopperen og treneren har nå ledet sørkystlaget i 26 kamper, og står med 26 poeng.

Det holder til en 15. plass på tabellen så langt – men det er bare to poeng ned til Stoke og Huddersfield under streken.

På søndag kommer Liverpool til St. Mary’s – og det er trolig med tre tidligere Saints-spillere i startoppstillingen. Sadio Mané, Virgil van Dijk og Dejan Lovren kan alle komme til å starte den kampen, mens Adam Lallana trolig vil sitte på benken. Nathaniel Clyne er fortsatt ute.

12 uten seier

Etter at Liverpool slo Southampton 3-0 på Anfield i november, har «the Saints» slitt med å vinne fotballkamper. Det ble storseier og 4-1 over Everton i den påfølgende kampen, men siden den gang hadde ikke laget vunnet på 12 ligakamper frem helgens ligakamp borte mot West Bromwich.

Der scoret WBA, med Daniel Sturridge i startoppstillingen, allerede etter fire minutter – før Southampton slo tilbake med tre scoringer. Salomon Rondon scoret 2-3 målet 18 minutter før slutt.

Det skal tas med at Pellegrinos lag har vunnet begge sine kamper i FA cupen i denne perioden, borte mot Fulham og hjemme mot Watford.

Ikke så verst hjemme mot topp seks

Liverpool har slitt på St. Mary’s tidligere sesonger, og selv om laget ikke har sin beste sesong, har de gjort livet vanskelig for andre av topp seks-lagene på hjemmebane denne sesongen.

Romelu Lukaku scoret kampens eneste mål da Manchester United vant 1-0 der i slutten av september, men det var en kamp der Southampton brente flere store sjanser. Oriol Romeu burde ha scoret to ganger. Da lagene møttes på Old Trafford i julen endte det målløst.

Arsenal fikk med seg ett poeng etter 1-1 på St. Mary’s i desember, etter at Olivier Giroud scoret utligningsmålet helt på slutten, etter at Charlie Austin hadde gitt vertene ledelsen etter tre minutter. I denne kampen hadde de store sjanser til å øke ledelsen, men slet med effektiviteten.

Southampton tok ledelsen etter et Davinson Sanchez-selvmål hjemme mot Tottenham, men Harry Kane utlignet før 20 minutter var spilt da lagene møttes i januar. Pellegrino sitt lag kunne fort ha fått med seg alle poengene, da debutant Michael Obafemi bommet på ballen fra fem meter på åpent mål.

Manchester City og Chelsea har enda ikke gjestet St. Mary’s. men Saints tapte begge bortekampene. 2-1 på Etihad etter Raheem Sterling sin scoring fem minutter på overtid – og 1-0 på Stamford Bridge.

Southampton - Liverpool spilles søndag kl. 17.30.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]