Ny smell for juniorene

Elevene til Steven Gerrard på Liverpool U18 greide aldri å komme i kapp med et effektivt og godt forsvarende Everton som fikk en drømmestart.

10. feb 2018 kl 14.10 Torbjørn Flatin

Det gjenspeilet ikke spill og sjanser, men slik er av og til fotballen. Etter en drøy halvtime stod det 3-0 til hjemmelaget Everton, etter to tabber fra den normalt pålitelige Kamil Grabara i målet til Liverpool U18.

Vertene tapte tilsvarende oppgjør 3-1 i høst og gikk hurtig ut. De fikk uttelling allerede før fire minutter var gått, da Richards fikk trykket inn et ledermål fra corner.

Med Curtis Jones bokstavelig talt sentral, og også Edvard Tagseth en del involvert, overtok Liverpool snart mye av spillet, men fikk ikke uttelling ved sine storvokste spisser Glen McAuley og Liam Millar. Isteden var det Everton som doblet ledelsen da Grabara lot et langskudd fra Skully skli inn ved stolpen i det ufyselige været.

Litt senere var stillingen 3-0, da Mampala utnyttet effektivt et svakt utspill fra den samme Grabara.

Liverpool ga seg ikke og på overtid i 1.omgang kunne McAuley sette inn ballen fra kort hold etter forarbeid av Millar.

I 2.omgang var det Liverpool som stort sett presset, men Everton forsvarte seg godt og hadde også enkelte farlige kontringer.

Hos Liverpool var Curtis Jones igjen meget toneangivende i sin offensive midtbanerolle, og dagens kaptein Adam Lewis var aktiv fra sin venstreback. Edvard Tagseth ble byttet ut i pausen, uvisst av hvilken grunn.

Liverpool: Grabara, N. Williams, Lewis, R. Williams, Boyes, Dixon-Bonner (Laronci 76), Tagseth (Brookwell 46), Jones, Camacho (Clarkson 61), Millar, McAuley