– På en middels dag er han fortsatt fantastisk

Manageren beskriver det som en normal fase at Sadio Mané ikke er i sin ypperste form.

3. feb 2018 kl 14.28 Marius Rabben

I fjor ble han kåret til sesongens Liverpool-spiller av både fansen og spillerne. Denne sesongen har søkelyset pekt på hans nye rekkekamerat i toppscorer Mohamed Salah.

– Den nye situasjonen hans er at de spiller sammen. De er bestevenner. Nei, han er ikke misunnelig, svarer Jürgen Klopp på spørsmål fra pressen på Melwood.

– Men alle som ser på nå vil se hva han (Salah) gjør. Og ved å tilpasse seg alle slike situasjoner, det er hvordan et lag vokser sammen. Det er det som skjer for øyeblikket, forklarer manageren videre.

Sadio: – Har vært noen vanskelige uker

– Jeg tenker ikke veldig mye på det. Selv om Sadio ikke er på sitt aller beste, er han fortsatt en trussel for andre lag.

Mané sier selv til Sky Sports at han bare vil holde det gående og satse på å finne den gode rytmen igjen.

– Det har vært noen vanskelige uker for meg. Det er en del av fotballen. Alt jeg kan er å gjøre mitt beste, score mål, assistere og gjøre mitt beste for laget mitt.

– Vi har fortsatt mange kamper å spille. Det er for tidlig å snakke om hvor mange mål jeg kommer til å få denne sesongen, forteller 25-åringen.

Klopp påpeker at angriperen, tross mangelen av toppformen, fortsatt er en klassespiller.

En prosess

– Han hadde de to største sjansene mot Huddersfield, han scoret ikke – ingen problem; når du vinner 3–0, er det ikke et problem, sier Klopp, og fortsetter:

– Du må fortsette, holde det gående, og for ham er det akkurat det samme. Jeg vet at det er gode perioder, fantastiske perioder og middels perioder for spillere, men man kan ikke endre det umiddelbart. Man må bygge videre på de bra tingene og jobbe med det som ikke er like bra. På en middels dag er han fortsatt en fantastisk spiller.

– Vi har poengene som vi har plukket så langt med Sadio i den formen han har vært i hittil denne sesongen. Vi vet at han kan spille enda bedre, så la oss jobbe med det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]