Stadig bedre ligaresultater under Klopp

Liverpool står foran en hektisk innspurt i Premier League, hvor målet er minst topp fire. Ut fra statistikken ser det lovende ut.

8. feb 2018 kl 14.12 Torbjørn Flatin

Tanken var å sjekke hvordan Liverpool hadde gjort det i tidligere ligainnspurter under Jürgen Klopp, men bildet som kom fram var at resultatene jevnt over i Premier League har blitt stadig bedre for Liverpool med tyskeren ved roret.

Da Jürgen under stor ståhei kom til Anfield høsten 2015 hadde Liverpool spilte åtte ligakamper under Brendan Rodgers, og lå midt på tabellen med 12 poeng.

Det gir 1,50 poeng i gjennomsnitt.

På de neste atten kampene viste Liverpool omtrent de samme taktene under Klopp, i en sesong hvor det etter hvert ble fokusert på to cupfinaler, og ikke minst at suksess i Europa League kunne bringe de røde til det beste selskap i Europa. Sju seire, fem uavgjort og seks tap ble det utover vinteren.

Det gir 1,44 poeng i gjennomsnitt.

Innspurten var preget av klassiske kamper mot Manchester United og ikke minst Borussia Dortmund i Europa League, men da det gjaldt som mest tapte Liverpool finalen mot Sevilla. På de 12 siste kampene i ligaen, som de med en liverbird nå står overfor, var tallene 6-4-2 og 22 poeng.

Det gir 1,83 poeng i gjennomsnitt.

2016/17 var den første sesongen med Jürgen Klopp fra start av, og med et sommervindu på transfermarkedet. De første 26 kampene, hvor vi er nå, ga 14 seire, sju uavgjort og fem tap. Til sammen blir det respektable 49 poeng.

Det gir 1,88 poeng i gjennomsnitt.

Med et topp seks som gjør at det generelt har krevd stadig mer poeng å vinne ligaen, og også komme inn blant topp fire (selv om det har vært unntak som at Leicester vant med 81 poeng i 2015/16), måtte Liverpool virkelig stramme seg opp i avslutningen forrige sesong etter en svak periode i januar/februar. Åtte seire, tre uavgjort og bare et tap hjemme mot Crystal Palace ga 27 poeng.

Det gir 2,25 poeng i gjennomsnitt.

Totalsummen ble i 2016/17 76 poeng på 38 kamper, eller nøyaktig to poeng pr. kamp. Det gir nesten alltid innpass blant topp fire, selv om Arsenal pustet oss i ryggen med 75 poeng i fjor. Det vil også ha vært et bra skjema å gå etter før denne sesongen, hvor vi nå etter 26 kamper har 14 seire, ni uavgjorte og tre tap. I forhold til for et år siden har vi altså byttet ut to tap med to uavgjorte kamper.

Det gir 1,96 poeng i gjennomsnitt.

Vi er som antydet i rute til å gjenta hva som skjedde forrige sesong, hvor 76 poeng betød 4.plass og kvalifisering til Champions League. Hvis de røde gjentar tendensen til Klopp med en bedre avslutning enn hva som har skjedd under de to første tredjedelene av sesongen, skal dette ordne seg igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]