Vi fulgte kampen:Første ligatap for U18

Steven Gerrards lag ledet til pause, men tapte etter tvilsom straffe på overtid.

2. feb 2018 kl 20.16 Marius Rabben

Det ble en ekstra sur avslutning på oppgjøret da Stoke fullførte snuoperasjonen fra straffemerket etter 90 spilte minutter.

Både Liverpool- og Stoke-spillerne så overrasket ut da dommer pekte på ellevemeteren for en hands i femmeteren, og Krisztofer Szereto tok vare på sjansen med en avslutning høyt i mål.

– Vi kan ikke gjøre noe med det nå, så det har ingenting å si hva vi synes om avgjørelsen, sier en skuffet Glen McAuley, som var lagets kaptein for første gang, til LFCTV etter oppgjøret.

McAuley ga Liverpool en fortjent ledelse etter flott veggspill med Abdi Sharif i det 24. minutt, men scoringen vekket Stoke som flyttet frem spillere, presset høyt og holdt langt mer på ballen.

Ledet halvveis

De røde forsvarte seg imidlertid godt, forhindret skudd mot egen keeper og holdt på ledelsen til pause.

I andre omgang fortsatte kampen i samme spor, og det var på ingen måte ufortjent at den sterke spissen Jordan Greenidge utliknet etter 70 minutter.

Gjestene var stadig skumle med høye baller i bakrom, mens Liverpool slet med å komme til gode sjanser. En av de største ble servert McAuley av Edvard Tagseth, som startet sentralt på midten og ble flyttet ut til venstre vingback etter timen, men avslutningen på volley gikk rett på keeper.

I stedet fikk Stoke belønning for angrepsviljen like før slutt. Mange spillere var i Liverpool-boksen da det tilsynelatende var Tom Clayton som fikk ballen i hånda, uten at det var synlig fra flere kameravinkler. Dommeren blåste, ventet to sekunder og pekte bestemt mot straffemerket.

Szeretos fulltreffer sørget dermed for at Steven Gerrards offensive mannskap tapte sin første ligakamp for sesongen.

Det betyr at laget ligger på 2. plass i sin avdeling i U18 Premier League, med ett poeng opp til Manchester United. Manchester City og Everton ligger på tredje- og fjerdeplass med like mange poeng.

Neste kamp for U18 er borte mot Everton lørdag 10. februar kl. 12.00.

Liverpool U18: Kelleher; R. Williams (Bearne 82), Clayton, Boyes; Dixon-Bonner, N. Williams, Sharif, Tagseth, Larouci (Millar 60); Camaho (Brookwell 70), McAuley. Benk: Atherton, Cain.

Stoke U18: Bursik; Murphy, Wara, Collins, Forrester; Mvovi, Twyford; Szereto, Jennings, Toure; Greenidge

2. omgang

Slutt!

90. min: Liverpool spiller og spiller på Stokes halvdel, men sliter med å finne åpningene. Samtlige utespillere står langt inne på gjestenes halvdel.

90. min: Fire minutter legges til.

90. min: 1–2! Szereto setter ballen høyt til venstre, Kelleher går feil vei.

90. min: Med halvminuttet igjen av full tid får Stoke straffe! Dommeren blåser for en hands som på ingen måte er tydelig, selv på reprisene. Kontroversiell avgjørelse.

86. min: Millar legger inn fra venstre, men Stoke får avverget. Jevnspilt avslutning på kampen.

82. min: Liverpools siste bytte for kvelden. Bearne kommer inn til sin første U18-kamp, mens Rhys Williams går ut.

80. min: Ny mulighet for Stoke. Greenidge kommer seg fri i samme posisjon som han scoret, men denne gangen redder Kelleher.

79. min: Touré chippes gjennom fra midtbanen, tråkler seg fri i boksen og skyter i nettveggen. God sjanse for bortelaget.

76. min: Tagseth slår et flott innlegg til McAuley som avslutter på volley, men skyter rett på keeper med venstrefoten.

75. min: Stoke har frispark i god posisjon, på omtrent 25 meter. Szereto forsøker seg, men skyter meteren utenfor.

70. min: Liverpool bytter inn debutant Brookwell. Ut går Camacho.

70. min: 1–1 Greenidge. Så fikk Stoke hull på byllen. Flott ball fra egen halvdel til den sterke spissen som holder Clayton unna og setter ballen lavt i mål med venstrefoten. Ikke en ufortjent ulikning.

68. min: Stoke har etablert et spill på Liverpools halvdel. De sliter imidlertid fortsatt med å åpne vertene opp.

65. min: Bortelagets Szereto får gult kort for filming.

60. min: Liverpools første bytte. Millar kommer inn for Larouci, og Tagseth flyttes dermed til venstre vingback.

56. min: Stor sjanse for bortelagets Touré. Han får ballen umarkert i boksen på 12–13 meter, men skyter over.

55. min: Glimrende takling av Neco Williams i boksen stopper Stoke før avslutningen kommer.

53. min: Liverpool vil ikke være noe dårligere i pressarbeidet. Anført av McAuley står de røde høyt, løper etter ballfører og stresser frem en feil i Stoke-forsvaret, som tvinges til å gi kast. Høyt tempo og mange dueller preger kampen.

50. min: Jevn start på siste halvdel. Spillet bølger frem og tilbake, og Stoke klarer å stresse Liverpool-forsvaret med høyt press.

46. min: Stoke setter i gang 2. omgang.

Pause

En underholdende første halvdel i Kirkby, med sjanser til begge lag. Liverpool tok en fortjent ledelse ved McAuley, men etter det har Stoke vært helt på linje med vertene. Godt forsvarsspill av Gerrards mannskap har imidlertid hindret blåkledde Stoke fra å komme til gode sjanser. Kelleher har vært stødig bakerst og stoppet den hittil største muligheten for gjestene på stillinga 0–0. Dette er en kamp hvor bortelaget fort kan rappe med seg poeng, og Liverpool bør finne tilbake kontrollen de åpnet oppgjøret med.

1. omgang

Pause!

45. min: Ett minutt legges til. Liverpool kommer til en fin sjanse på overtid når Camacho slår inn fra høyre mot Sharif, men midtbanespillerens heading er ikke hard nok.

41. min: Liverpool kontrer fort og tar gjestene i ubalanse. Tagseth løper på en høy og lang gjennombruddsball, og Stoke-keeperen kommer langt utenfor boksen og tar den først, men får ikke klarert ordentlig, og McAuley får plutselig muligheten mot tomt bur på 30 meters hold. Han har imidlertid flere spillere mellom seg og straffefeltet, og keeperen gjør en god jobb med å blokkere utsikten, før Liverpool-spissen takles uten at det kommer noen avslutning.

38. min: McAuley er helt nede på høyrebacken og jobber nå. Stoke presser på for en utlikning, uten å foreløpig trenge gjennom et velorganisert Liverpool-forsvar.

29. min: Banespillet er noe jevnere nå. Stoke holder mer på ballen og flytter ofte frem flere spillere, men har ikke satt Kelleher på nevneverdige prøver etter den gode redningen før ledermålet.

24. min: 1–0 McAuley! Tagseth er spiller til McAuley som tilbyr et veggspill med Sharif. Scouseren er med på tanken og spiller tilbake på direkten, noe som sender spissen fri i feltet. Alene med keeper er McAuley iskald, setter ballen lavt til venstre og scorer sitt 12. mål for sesongen. Strålende scoring av de røde!

23. min: God redning av Kelleher når Stoke kommer igjennom på venstresiden i boksen og avslutter.

19. min: Kampen bølger mer frem og tilbake nå. Liverpool-forsvaret står i veien for en potensielt enorm mulighet for gjestene.

18. min: Tagseth finner Neco Williams på høyresiden, og han slår et flott innlegg inn mot midten, men Stoke hindrer McAuley fra avslutning.

12. min: Hjemmelaget har hatt ballen klart mest og startet best.

9. min: Larouci gjør det bra etter å ha fått ballen av Tagseth på venstresiden. Han kommer seg ned til linja og får lagt inn, men Stoke-forsvaret avverger.

6. min: McAuley snapper ballen fra et nølende Stoke-forsvaret og kommer seg i skuddposisjon på høyresiden i boksen. Avslutningen er hard, men går utenfor.

1. min: Kampen er i gang.

Før kampen

Med seier i kveld vil Steven Gerrards lag ta tilbake tabelltoppen fra Manchester United.

Edvard Tagseth starter sentralt på midten sammen med Abdi Sharif og Elijah Dixon-Bonner, mens Glen McAuley starter på topp.

Curtis Jones er ikke med i kamptroppen fordi han heller trente med Jürgen Klopps mannskap på Melwood.

Niall Brookwell, Jack Bearne og Jake Cain er med i U18-troppen for første gang og sitter på benken.