– Det er ikke ondt blod mellom keeperne

Dersom Danny Ward er frustrert over rollen som tredjekeeper i Liverpool, skjuler han det godt.

13. feb 2018 kl 17.35 Einar Kvande

Jürgen Klopp har utnevnt Loris Karius til Liverpools førstekeeper, og bak ham i rekken finner vi Simon Mignolet. Derfor har Danny Ward blitt avspist med en ligacupkamp som lagets tredjekeeper denne sesongen.

– Du ønsker alltid å spille fotball. Alle fotballspillere ønsker å spille. Det gir deg noe å se frem til når uken går mot slutten, innrømmer Ward til Liverpool Echo.

– Når det gjelder min egen situasjon denne sesongen, så har den handlet om mye mer enn bare å gå for å bli førstekeeper. Selv om du ønsker å spille, ønsker du også å hjelpe Liverpool til å ha best mulige valgmuligheter på keeperplassen, og vi jobber alle tre sokkene av oss hver dag, og presser hverandre for å få det beste ut av hverandre, forteller waliseren.

– Vi har gjort det slik frem til nå, og vi kommer også til å fortsette å jobbe på den måten. Det er til syvende og sist manageren som velger hvem som skal spille, og vi må respektere hans avgjørelser.

Samhold mellom keeperne

Ward vet at mye kan endre seg i løpet av en sesong. For eksempel har nå Loris Karius tatt over som førstekeeper for Simon Mignolet.

– Ingen så for seg rotasjonspolitikken som manageren benyttet mellom de to til å begynne med, men det var managerens måte å håndtere det på. Vi må respektere den. Alle sammen respekterer den. Vi er profesjonelle, og gjør jobben vår, uttaler 24-åringen.

Mannen med fem landskamper for Wales insisterer på at kampen om posisjonen som Liverpools førstekeeper ikke har skapt splid blant klubbens keepere.

– Blant keeperne handler det først og fremst om samhold. Målvaktsforeningen. Vi vil fortsette å jobbe hardt, og støtte hverandre på veien. Det er ikke noen form for ondt blod mellom oss. Vi ønsker at vi alle skal gjøre det bra, selv om vi kjemper for å nå samme mål.

Fra 46 kamper til bare én

En førstelagskamp denne sesongen står i skarp kontrast til de 46 kampene Ward spilte for Huddersfield forrige sesong. Sist han var i aksjon i kamp var for U23-laget i 1-0 seieren over Derby i slutten av januar.

– Det var hyggelig å spille igjen. Det er viktig å få spilletid. Det er ingenting som er som å spille kamper, og spesielt for en keeper som er avhengig av å ta gode avgjørelser i ulike situasjoner. Du får bare den dimensjonen om du spiller kamper. Jeg takket Critch for at jeg fikk spille den kampen, og forhåpentligvis får jeg noen U23-kamper til i tiden som kommer, dersom jeg ikke får sjansen på førstelaget.

– Tiden min i Huddersfield var spesiell. Det var merkelig å reise tilbake dit med Liverpool, og sitte på motsatt benk, selv om jeg hele tiden har vært Liverpools spiller. Huddersfield vil alltid stå mitt hjerte nær.

Klopp ville at Ward skulle komme tilbake til Liverpool etter sesongen i Huddersfield, og det var en avgjørelse keeperen aksepterte med glede.

– Manageren gjorde det klart at han ønsket at jeg skulle bli værende i Liverpool og kjempe om en plass på laget. Det var bra. Det er bra for meg at han har tillit til meg. Jeg har selvsagt ikke spilt så mye som jeg skulle ha likt, men slik er det å være keeper, og spesielt når du er en ung keeper i en så stor klubb som denne.

– Manageren ser meg på trening hver dag, og vet jeg jobber hardt og gir alt. Det gjenstår forsatt mange kamper denne sesongen. Fotball er et merkelig spill, og alt kan skje, lyder den optimistiske sluttkommentaren fra Ward.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]