– Vi får ladet batteriene

– Forfriskende. Slik beskriver Georginio Wijnaldum treningsleiren i Spania.

16. feb 2018 kl 10.21 Einar Kvande

Etter 5-0 seieren over Porto reiste Liverpool-troppen til Marbella i Spania på treningsleir. De vil ikke returnere til Merseyside før søndag, og vil da ha en hel uke å forberede seg til kampen mot West Ham på Anfield.

– Dette er noe helt annet enn å bare trene på Melwood. Du kommer inn i en hverdagsrytme, og jeg synes det er bra å komme ut av den og gjøre noe annet, reise til et annet sted. Det gir oss noe annet, noe nytt, sier Georginio Wijnaldum til Liverpoolfc.com.

– «Forfriskende» tror jeg er den riktige merkelappen på det. Vi blir ikke gående i det samme sporet, og gjøre det samme hver dag. Jeg synes det er bra at vi reiser utenlands, legger han til.

– I første halvdel av sesongen får du mange avbrekk gjennom landslagsspill. Du er en uke sammen med et annet lag, på et annet sted, noe som også er til hjelp.

– Nå har vi reist bort med eget lag, og da er man ikke sammen bare i noen få timer, men hele dagen i flere dager på rad. Det vil også hjelpe på.

Positivt for lagånden

Wijnaldum mener at en treningsleir som dette, i tillegg til gode treningsøkter, også fører til bedre samhold i troppen.

– Det gjør godt for lagånden. Jeg har likt det hver gang vi har reist bort på treningsleirer som dette. Det er ganske positivt for meg som spiller, og jeg tror det også er positivt for oss som gruppe, sier midtbanespilleren.

– Vi reiser til steder der været er bedre, slik at vi får trent skikkelig. Det er bra.

I fjor på denne tiden var Liverpool-troppen på La Manga.

– Det var min første sesong som Liverpool-spiller, og den første gangen jeg var med på en treningsleir med laget i flere dger. Da lærer du mer om spillerne. Selv delte jeg rom med Alberto Moreno, og ble mye bedre kjent med ham.

– Jeg synes det gjør mye for samholdet av vi bor sammen på et hotell i flere dager, trener sammen, spiser sammen og gjør alt mulig annet sammen. Selv når du har fri er du sammen med de andre spillerne. Som sagt gjør det underverker for lagånden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]