VIKTIGE ERFARINGER  James Milner mener at Liverpools unge tropp vil vokse på Champions League-kvelder som den i Porto.

Tre strake bortekamper uten baklengsmål:– Nå er vi i stand til å ta lufta ut av kamper

James Milner om endringene laget har gått igjennom de siste månedene.

– Det vanskeligste i fotball er å sette ballen i nettet, men vi har spillere som kan gjøre det. Den andre siden av spillet som vi må jobbe med, er å holde buret rent. Vi må håndtere kamper bedre. Vi har snakket om dette de siste månedene, både innad i laget, og sammen med manageren. Det er dette som til slutt vinner deg titler, sier Milner til Liverpool Echo.

– Du kan være strålende i angrep uten å vinne noe. Alle husker det gode Newcastle-laget som var strålende fremover på banen, men som aldri vant noe. Man sier at gode forsvar vinner mesterskap, så vi må bli mer solide. Vi har holdt nullen i noen kamper i det siste, og vi har håndtert kampene bedre slik vi gjorde for eksempel i Huddersfield.

– Vi kan fortsatt angripe, angripe, angripe, men nå er vi også i stand til å få folk bak ballen og ta luften ut av kamper. Vi er blitt bedre til det, og det er hva som gleder meg mest.

En læringsprosess

Echo stiller spørsmålet om Milner noen gang har spilt på et mer spennende lag enn årets Liverpool-lag.

– Det er et vanskelig spørsmål å svare på. Jeg spilte på et meget godt lag i Manchester City, som hadde flere styrker. De er begge veldig sterke lag.

– Det er kvaliteter og talent i vår tropp, men det er en ung tropp. Dette laget kan klare hva som helst. Vi må bare fortsette å jobbe og lære som gruppe.

– Jeg tror ikke noen ønsker å møte oss, men vi må fortsette å forbedre oss og fortsette å få erfaring gjennom disse kampene i Europa, de store kveldene som betyr noe, og lære av denne prosessen.

– Vi har oppnådd gode resultater og levert bra kamper, men det vil komme tider, forhåpentligvis i løpet av de neste årene, hvor vi må kjempe og finne måter å vinne på. Det handler om rutine fra store kamper gjennom å være med i en turnering som Champions League.

– Det å spille for Liverpool bringer med seg et eget press. Det er stor interesse for hva vi driver med. Det er alltid mange som snakker utenfor garderoben. Selv konsentrerer vi oss om det som foregår innad i troppen, og sørger for at vi presterer så bra som mulig.

Meget godt fornøyd

Mange lot seg imponere av Liverpools knusende 5-0 seier over Porto på bortebane.

– Porto er et veldig godt lag. Fansen deres var fantastiske, og sluttet aldri å synge gjennom hele kampen. Det er ikke noe lett sted å komme, så vi er meget fornøyd med prestasjonen vår.

– Det føltes nesten som den siste kampen i gruppespillet, hvor vi måtte vinne, og vi leverte varene. Jeg er fornøyd med måten vi gjorde det på, ved at vi holdt buret rent i tillegg til å score så mange mål.

Det ble også en historisk kveld, da Mohamed Salah gjorde sitt mål nummer 30 for sesongen. Ingen har klart det raskere enn egypteren siden George Allan i 1896.

– Han fikk litt panikk, gjorde han ikke, spøker Milner om Salahs triksing i forkant av scoringen.

– Ingenting av det han gjør overrasker meg lenger, egentlig. De tre på topp er bare enestående.

– Vi kommer alltid til å skape sjanser, og Mo sin avslutning var strålende. Det er dette vi forventer av ham nå, for han blir bare bedre og bedre.

Del

James Milner

13.05.2018 15:22

Milner mangler etter muskelskade

Liverpool har ikke ønsket å ta noen sjanse med James Milner før finalen i Kiev.

04.05.2018 15:26

– Har vært helt avhengige av spillere som Henderson og Milner

Jürgen Klopp berømmer to av sine mest rutinerte spillere, i en periode hvor det knapt har vært mulig å gjøre bytter på midtbanen.

25.04.2018 10:59

Milner med ny Champions League-rekord

Assistkongen over alle assistkonger med ny målgivende.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.11.2018 kl 23:08

Solanke har full tiltro til Klopps plan

Dominic Solanke nekter å la seg frustrere av mangelen på spilletid i Liverpool denne sesongen.

+
19.11.2018 kl 21:44

Van Dijk sikret gruppeseieren

Nederland lå an til tap, men så dukket Liverpool-stopperen opp.

+
19.11.2018 kl 19:43

– Henderson klar til helga

Jordan Henderson sto over for England, men er sannsynligvis tilbake mot Watford.

+
19.11.2018 kl 18:35

– Jeg kunne ikke tro det da jeg hørte om Liverpool-interessen

Andy Robertson hadde sett seg ut en annen klubb, da han fikk vite at han var ønsket av Liverpool.

+