Vil overbevise Klopp om at han ikke trenger å kjøpe keeper

Loris Karius visste at han ville få en sjanse til.

6. feb 2018 kl 23.55 Arild Skjæveland

Liverpool har blitt linket til målvakter som Jan Oblak fra Atletico Madrid og Alisson fra AS Roma, og den lokale pressen virker ganske sikre på at det er en posisjon Jürgen Klopp vil forsterke til sommeren.

I januar ble Loris Karius igjen klubbens førstekeeper, og etter å kanskje ha gjort sin beste kamp for klubben mot Tottenham på søndag, håper han at han kan overbevise manageren om at han allerede har en keeper han kan satse på.

– Dersom du er Liverpool-spiller og leser det pressen skriver hver uke, så ville vi hatt fem nye signeringer for hver posisjon. Du kan ikke bry deg om spekulasjonene. Etter det jeg ser på trening, synes jeg vi allerede har god kvalitet på keeperplass, sier Karius i et intervju med Liverpool Echo.

Visste at sjansen ville komme

I første halvdel av sesongen ble Karius stort sett brukt i Champions League.

– Det var en tøff første halvdel av sesongen, men jeg gjorde det ikke så verst. Jeg spilte fortsatt i store kamper i Champions League, og visste at jeg ville få sjansen i ligaen. Jeg var inn og ut av laget, men viste manageren at jeg er der dersom han trenger meg, sier tyskeren.

FØRSTEKEEPER:
FØRSTEKEEPER:  Loris Karius er klubbens førstekeeper.

– Jeg var selvsagt glad for avgjørelsen. Du får mer rutine av å spille hver kamp, men jeg vet at jeg må prestere.

Oppsummerer kampene så langt

Karius sto i kampen da Liverpool slo serieleder Manchester City på Anfield i januar. Han fikk kritikk for scoringen til Leroy Sané.

– Jeg kunne kanskje ha gjort det bedre mot Manchester City. Jeg ser ikke på det som en stor tabbe, fordi Sané traff så bra. I andre kamper har jeg ikke hatt så mye å gjøre å gjøre. Jeg har fanget innlegg – og mot Swansea satte han den rett i hjørnet så det var ikke så mye jeg kunne gjøre.

– Du kan ikke bli frustrert, ettersom du vet det kommer store kamper når laget trenger deg mer, og du må være der. Det var ikke slik at jeg ba i de andre kampene: «Vær så snill, jeg trenger en redning». Jeg visste det ville komme. Jeg hadde mer å gjøre mot Tottenham, og prøvde å hjelpe laget.

– Jeg har jobbet bra på trening, og føler meg klar i hodet. Jeg har lært mye fra forrige sesong og føler meg bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]