KAPTEIN FOR HVERT SITT LANDSLAG  Jordan Henderson fikk kapteinsansvaret for England, mens Virgil van Dijk bar kapteinsbindet for Nederland da de to nasjonene møttes til dyst den 23. mars.

Bytter ikke kaptein

Virgil van Dijk imponerte i sin nye rolle som Nederland-kaptein, men Jürgen Klopp har ingen planer om å gi nederlenderen kapteinsbindet også på klubblaget.

– Det vi trenger i Liverpool er disse spillertypene som er ledere, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Hendo og Virgil er ledertyper, og det er kult. Men jeg er ikke på langt nær så interessert i kapteinsrollen som dere er. 

– Hendo gjør en utrolig jobb her. Dersom dere lurer på om jeg tenker på å gi kapteinsbindet til en annen spiller, så er svaret nei.

– Trenger du mer enn en spiller som føler ansvar for hele gruppen? Ja, selvsagt. Vi har dem, og Virgil er en av dem.

– Det er hyggelig for ham at han kan være kaptein for Holland. Men han vil ikke ha kun fantastiske dager i den rollen. Kapteinsvervet kan føles som en glede til å begynne med, men deretter innebærer det kun arbeid.

– Dersom jeg spurte alle i garderoben om hvem som ønsker å være kaptein neste sesong, så tror jeg ikke 28 armer ville skyte i været. Det er en jobb som skal gjøres, og det innebærer ikke høyere lønn. Du får ikke noe ekstra for å gjøre jobben. Det er mange oppgaver som følger med, uten at man får flere rettigheter, for å være ærlig.