– Jeg fullfører alltid en kontrakt

Jürgen Klopp er ikke fristet av interessen fra Bayern München, og akter å bli i Liverpool ut kontrakten.

30. mar 2018 kl 18.44 Einar Kvande

Jürgen Klopp har gitt et eksklusivt intervju til The Telegraph, hvor han prater både fotball, religion og politikk.

For to år siden skrev Klopp en ny kontrakt med Liverpool som løper frem til sommeren 2022. Det er en avtale tyskeren sier han ikke kommer til å trekke seg fra.

– Så lenge familien min føler seg komfortabel og liker seg her, vil jeg alltid fullføre mine kontrakter. Men dette er ikke bare i mine hender. Jeg håper vi aldri kommer i en situasjon hvor folk sier «Jeg håper han drar i morgen». Ingen trenger å bekymre seg for dette for øyeblikket, dersom noen er bekymret, sier Klopp i intervjuet.

Et lagspill

For Klopp er fotball et lagspill, og spillere som setter seg selv høyere enn laget har han ikke sansen for.

– Ønsker du å være en del av et lag, må du oppføre deg som en del av et lag. Du kan ikke ha fordelen av å tilhøre laget, og så oppføre deg som den eneste store stjernen. Ønsker du å være den eneste stjernen kan du heller spille dart.

Ønsker du å være den eneste stjernen kan du heller spille dart.Jürgen Klopp

– Det viktigste i fotball er å gjøre hverandre sterkere. Det er slik jeg forstår livet også, men det er spesielt viktig i fotball. Du må hjelpe kameraten din til å bli best mulig, og han vil hjelpe deg til å bli best mulig.

– Det er alltid enklere å være egoistisk enn å være uegoistisk. Å være uegoistisk er dobbelt så krevende, for du må bry deg om både deg selv og andre. Bare folk på utsiden tenker at «han er så stor stjerne at du kan ikke si noe til ham». Det finnes ingen spillere i verden som er slik.

Brexit-motstander

Det er denne filosofien som også har gjort Klopp til en ihuga Brexit-motstander.

– EU er langt fra perfekt, men det er den beste ideen vi har hatt så langt. Det tror jeg historien har vist oss. Så lenge mange land står sammen er alt bra. Dersom ting ikke går så bra, la oss forbedre det sammen. Det har vært harde tider i EU de par siste årene, med Hellas og sydeuropeiske land som virkelig sliter finansielt, og så kom flytkningene på grunn av krisen i Syria. Det er et problem for alle mennesker. Så la oss få orden på det sammen.

– Dersom jeg har et problem i klubben min, dersom jeg har et problem i familien min, eller jeg har et problem et annet sted, så vil jeg bli værende i familien eller klubben og løse problemet.

Klopp ønsker ikke å kritisere valget til det britiske folket, og hevder at han ikke har tenkt på sin egen situasjon i det hele tatt i denne sammenheng, men han bedyrer at han har tenkt mye på konsekvensene av Brexit i et større perspektiv.

Dersom Storbritannia i verste fall begynner å kaste ut folk fra EU-land hadde det nesten vært vittig om de begynte med fotballmanagerne!Jürgen Klopp

– Jeg er i en veldig priviligert situasjon. Dersom Storbritannia i verste fall begynner å kaste ut folk fra EU-land hadde det nesten vært vittig om de begynte med fotballmanagerne!

– Dersom vi tenker på hvordan folk fra ulike kulturer, nasjoner og raser lever og arbeider sammen - og dusjer sammen - er det bare å studere et fotballag. I fotball er det ingen som bryr seg om ulikhetene. Spillerne bor på tomannsrom, og det er aldri problemer med noe. Det er enestående. Fotball har alltid vært et godt eksempel.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]