Cathcart klarert for spill

Watford har fått flere defensive strenger å spille på.

16. mar 2018 kl 08.48 Einar Kvande

Watford-manager Javi Gracia er lettet over at han har fått flere valgmuligheter i forsvarsrekka, med nyheten om at Craig Cathcart nå er skadefri og i god nok form til å bli inkludert i troppen som møter Liverpool på Anfield.

Nord-iren har vært ute av spill siden Watfords hjemmekamp mot Brighton på grunn av en kneskade. Han var aktuell for troppen i FA-cupenkampen mot Bristol City, men fikk da problemer med hoften.

Cathcart var tilbake i trening for to uker siden, og har nå blitt klarert for spill, melder Watfords offisielle nettside.

– Craig trener for fullt nå. Han har ikke vært en mulighet tidligere, for han har ikke vært i god nok form. Men han blir bedre for hver dag nå, gjennom å trene sammen med laget. Nå kan han være en spiller vi kan bruke, sa Javi Gracia under sin pressekonferanse.

Watford-manageren har den siste tiden kunnet glede seg over å få spillere som Kiko Femenia, Miguel Britos og Will Hughes tilbake fra skader, og nå har han altså Cathcart i tillegg.

– Jeg blir alltid veldig glad når jeg får spillere tilbake etter skader. Disse spillerne vil kunne hjelpe laget. Jeg er først og fremst glad på deres vegne, og så er jeg glad for at det gir meg flere valgmuligheter.

Seks på skadelista

Gracia har imidlertid fortsatt seks spillere ute med skader, i Nathaniel Chalobah, Tom Cleverley, Christian Kabasele, Gerard Deulofeu, Younes Kaboul og Molla Wague.

– Ingen av disse har trent med laget denne uken. Vi må vente lenger på disse skadede spillerne. De er i en rehabiliteringsfase, forklarte Watford-manageren.

Keeper Heurelho Gomes er imidlertid tilbake i troppen etter at han gikk glipp av kampen mot Arsenal.

– Heurelho hadde tillatelse til å stå over Arsenal-kampen av personlige årsaker, etter at han ikke trente med laget etter West Bromwich-kampen. Han trente for første gang med laget igjen på fredag, mens Daniel Bachmann og Orestis Karnezis trente hele uken foran kampen mot Arsenal. På lørdag, foran Arsenal-kampen, valgte jeg å ikke benytte ham, for jeg mente det var best for laget.

– Heurelho vet grunnene til at han var ute av laget, for jeg har forklart det til ham. Han kom tilbake først på fredag, og neste dag måtte jeg ta ut laget. Det var åpenbart for meg at jeg måtte velge en av keeperne som trente hele uken. Det var ingen andre grunner til at han ikke spilte mot Arsenal.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]