Oppsummering av rundenCity lekte seg i generalprøven

Manchester City vil vinne ligaen dersom de slår United mellom kvartfinalene mot Liverpool.

31. mar 2018 kl 20.43 Arild Skjæveland

Manchester City spilte en fantastisk førsteomgang og kjørte over Everton i de første 45 minuttene på Goodison Park.

City var overlegne i banespillet og scoret fantastiske mål hos naboen på andre siden av parken, og ledet 3-0 til pause etter mål fra Leroy Sané, Gabriel Jesus og Raheem Sterling. Kevin de Bruyne og David Silva var, som mange andre ganger denne sesongen, arkitektene.

I den andre omgangen fikk Everton en redusering ved Yannick Bolasie, da City tok foten av gasspedalen. Det så ut til at Pep Guardiola hadde onsdagens kamp i bakhodet da han tok Sterling av banen etter 64 minutter, og De Bruyne av banen etter 77.

Manchester City vil vinne serien dersom de slår Manchester United på Etihad Stadium neste lørdag – midt mellom de to kvartfinalene mot Liverpool. De har med andre ord alt å spille for, når de kan slå naborivalen foran egne supportere.

Liverpool - Manchester City spilles på Anfield onsdag kl. 20.45.

United tok tilbake andreplassen

Manchester United hadde ingen problemer med Swansea hjemme på Old Trafford. Romelu Lukaku og Alexis Sanchez scoret målene i lagets 2-0 seier. Med 68 poeng og sju kamper igjen har de trolig sikret seg en topp fire-plassering allerede.

Dersom Chelsea skulle slå Tottenham på søndag vil de være ni poeng bak. Kampen på Stamford Bridge har avspark kl. 17.00.

Litt lenger ned på tabellen slo Leicester Brighton 2-0 på bortebane, og det ser ut til at Claude Puels menn skal ende på øvre halvdel av tabellen. Burnley slo fortapte West Brom, som nå etter all sannsynlighet rykker ned.

Laget som har Daniel Sturridge på lån har stusselige 20 poeng på 32 kamper, og det er 10 poeng opp. Det er i det minste positivt for Liverpool som skal møte Alan Pardews lag senere denne våren. Et lag som da muligens ikke har noe å spille for.

Dramatisk i bunnen

Rafael Benítez og hans Newcastle scoret sent og sikret seg tre poeng hjemme mot Huddersfield. Med det klatret laget opp på 12. plass med 35 poeng – og nå skal mye gå galt dersom de ikke beholder plassen.

Mark Hughes fikk ikke starten han ønsket seg i Southampton, og ble knust av David Moyes sitt West Ham i London. Resultatet ble 3-0, og det er to poeng opp til Crystal Palace på 17. plass. Southampton har én kamp mindre spilt.

Bournemouth scoret sent og fikk med seg ett poeng fra Vicarage Road, i en kamp mellom nummer 10 og 11. på tabellen. Begge er så godt som sikret plass i Premier League neste sesong med 37 poeng.

Ligarunden avsluttes med to kamper søndag. Arsenal spiller mot Stoke hjemme, og Chelsea tar imot Tottenham på Stamford Bridge.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]