– Vi hadde ingen god dag, men fortjente å vinne

Jürgen Klopp oppsummerer dagens seier.

31. mar 2018 kl 17.55 Arild Skjæveland

I sin 100 Premier League-kamp fikk Jürgen Klopp sin 54 seier. Den kom sent, da Mohamed Salah scoret sitt 37. mål for sesongen fem minutter før slutt.

– Guttene kan spille bedre, men de er fortsatt farlige, og det er bra. Det å ta tre poeng på en dårlig dag er ofte det beste, sa manageren til Liverpool Echo etter kampen.

– Det var hardt arbeid, veldig intenst og vanskelig – men når alt kommer til alt fortjente vi tre poeng, sa manageren videre.

En vanskelig start

Kampen startet med at Crystal Palace skapte to store sjanser ved Wilfried Zaha. På den andre fikk vertene straffespark.

– Starten av kampen var ikke perfekt fra oss. De fikk sin første sjanse, og Loris Karius gjorde en fantastisk redning. Så kom den andre lange ballen. Det var 50-50, og farefullt spill fra begge spillere. Jeg tror helt klart at Loris var borti ham og at det var straffespark, sier han om straffen Palace fikk.

– Det gjorde kampen tøffere, men du må fortsette å spille fotball. Vi gjorde ikke det nok i første omgang. Vi var ikke gode nok i avgjørende øyeblikk, og da vi gjorde det var det stort sett foran Hennessey.

– Ingen av lagene var på sitt beste, så det handlet om hvem som ville score det siste målet. Til slutt var det oss, sa Klopp.

– Ingen «dive» fra Mané

Liverpool ville ha straffespark i den første omgangen da Sadio Mané vendte opp, James McArthur så ut til å ta stamfoten hans, og Mané gikk i bakken. Det at han ikke gikk i bakken umiddelbart gjorde at dommeren ga det gule kortet for filming.

– Det var ikke noe «dive». Et dive er når det ikke er kontakt. Det var 100 prosent kontakt. Spilleren ønsker å spille videre, og når du ser at du ikke kan gjøre det så går du i bakken. Han ventet ikke på kontakten, men kjente den. Alle kunne se det, sier Klopp.

– Vi kan ikke si at det var straffe, men det var heller ikke et dive. Så må han gjennomgå at alle piper på han når han får ballen, fordi dommeren var sikker på at det ikke var kontakt.

Hjemmepublikum ville ha Mané utvist da Mané mente han skulle ha frispark og tok ballen med hendene i den andre omgangen.

– Det andre gule? Jeg mener det var frispark til Sadio, men han gjorde en feilvurdering da han tok på ballen. Jeg tenkte «okei, det var det, au revoir!». Jeg trodde han var utvist. Vi var heldige der, men etter min mening skulle det vært hans første gule i kampen.

Utrolige Salah

Mohamed Salah scoret sitt 37. mål for sesongen – 29 scoringer i Premier League. Etter kampen var spørsmålene fra pressen om Klopp fryktet at han ville miste sin store stjerne.

– Nei. Hva mer skal en si? Du spør meg om jeg er bekymret, og jeg sier nei.

– Han er en skikkelig spiss. Dersom du bare scorer når du har en perfekt dag, så kan du ikke score 29 mål. Han er fantastisk, og bare det å ha han på banen gjør ting bedre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]