– Det kan ikke være mange lag i Europa som har en bedre angrepstrio

Alex Oxlade-Chamberlain er meget godt fornøyd med lagkameratene Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané.

1. mar 2018 kl 10.29 Einar Kvande

Alle de tre i angrepsrekka nettet i Liverpools 4-1 seier over West Ham sist helg. Salah står bokført med 23 ligamål denne sesongen, mens Firmino har 13 og Mané 7.

– De er skremmende gode. Det kan ikke være mange trioer i Europa som kan vise til slike tall, sier Oxlade-Chamberlain til Liverpoolfc.com.

– De har vært strålende for oss foran mål, men de gjør jobben sin defensivt også. De jobber veldig hardt, og er gode, ærlige gutter, som det er herlig å være sammen med.

– Dette er den type gutter som du virkelig ønsker skal lykkes og gjøre det bra. Du ønsker å gjøre alt du kan for å hjelpe dem å nå sine mål, og vi håper selvsagt å hjelpe laget slik at vi når alle våre mål.

Roser den defensive innsatsen

Oxlade-Chamberlain har ofte fått oppgaven med å ligge rett bak de tre på topp, og fore dem med baller.

– Bobby er en kvalitetsspiss, og spesielt i vårt lag. Han passer så bra inn i dette laget, fortsetter den tidligere Arsenal-spilleren.

– Vi har Danny Ings og Dom Solanke som også kan gjøre dette veldig bra, med en defensiv innsats på topp. De jobber begge hardt. Bobby er en av de beste jeg har sett til å vinne tilbake ballen på topp. Han presser folk på blindsiden deres, og de vet ikke at han kommer og vinner ballen tilbake.

– Han er veldig god til å komme ned når vi ikke har ballen også. Han kan spille som en falsk nier, hvor han ikke ligger så høyt i banen. Han kommer ned og møter korte baller, og det åpner opp rom for Mo og Sadio som kan komme på løp bak ham.

– De tre jobber veldig godt sammen når de spiller opp mot sitt beste. Når Bobby kommer dypt og de to går på løp bak ham gir det oss utrolig mange valgmuligheter til å spille ballen i bakrom eller i beina på dem, og så må vi fylle etter og linke opp med dem.

– Når disse tre er på hugget finnes det ingen annen trio i verden du heller ville hatt foran deg på laget.

Assist mot West Ham

Salah og Oxlade-Chamberlain var duoen som kombinerte før Liverpools andre mål mot West Ham.

– Vi spøker med hverandre hele uken, om hvordan vi skal spille frem hverandre. Det er en pågende spøk vi har. Det var et øyeblikk i første omgang der jeg gikk på et raid fremover, og Mo ønsket ballen, men jeg ble taklet. Så i pausen kom han bort til meg, og spøkte litt. Han ba om en assist i andre omgang, og jeg lovet å se etter ham. Ikke lenge etter pause klarte jeg å få ballen frem til ham, og han scoret. Det fungerte ganske så bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]