– En ny avtale er gir mening for begge parter

Managerne vil gjøre Liverpool til en klubb ingen ønsker å forlate.

3. mar 2018 kl 00.20 Arild Skjæveland

Skal man tro lokalpressen på Merseyside, er kontraktforlengelser for Roberto Firmino en prioritet for Liverpool nå. Firmino har kun to år igjen av avtalen han signerte da han kom fra Hoffenheim, og klubben ønsker å sikre at brasilianeren blir i klubben i mange flere år.

– Det er viktig for begge parter. Jeg mener alt vi gjør, måten vi spiller på, og måten vi har gitt ham muligheten til å spille. Han fortjener det. Han fortjener det fordi arbeidsmoralen hans er strålende, men vi har gitt han en mulighet til å ta et steg opp. Han har blitt en annen spiller her, sier Klopp ifølge The Telegraph.

– Andre klubber kan si «hmm, han er veldig bra», men jeg er ikke sikker på at de vil bruke ham på samme måten som en nummer 9 eller nummer 10, eller de vil bruke ham ute på kanten, sier Klopp.

26-åringen spilte i andre posisjoner da han først kom til klubben under Brendan Rodgers, men har virkelig blomstret under tyskeren.

Vil beholde stjernene

En annen det er ventet at Liverpool vil forlenge med, er Sadio Mané. Chris Bascombe i Telegraph mener at Mohamed Salah også kan forvente tilbud om ny kontrakt etter sine strålende prestasjoner denne sesongen.

– Det er viktig å beholde disse spillerne som er i en fin alder hvor det er rom for forbedring. Det ingen tvil om at vi ønsker å få det til, og det vil vi prøve på – men alle har allerede kontrakter. Det er ikke som at avtalene utløper til sommeren.

Bascombe mener at klubben nå ser på det som viktig å beholde kjernen i stallen, og vil ikke ha noen reprise av det motvillige salget av Philippe Coutinho, til tross for den skyhøye overgangssummen på 142 millioner pund.

– Vi ønsker å beholde det vi har, og forsterke det. Det er ikke som at vi får frem nøkkelspillere og ber dem om å prøve lykken andre steder, sier Klopp.

Må bli et sted ingen vil dra fra

Når Emre Can sin kontraktsituasjon har vært tema, har Klopp snakket om å bygge noe ingen ønsker å forlate. Det repeterer han nå.

– De har alle kontrakter, så det ikke som at vi har hastverk og må gjøre det i morgen, men vi er hele tiden i dialog. Jobben vår er å bygge noe alle ønsker å være del av. Det er mange gode fotballklubber rundt om kring. Ikke 20 klubber bedre enn Liverpool, men et par som ikke er så verst, og dersom de forhører seg og ønsker å betale så er det kanskje spillere som tenker det kan skje.

– Vi kan ikke overbevise dem med penger. Vi må overbevise dem med fotballen vi spiller, hvordan vi behandler dem, og hvordan vi løser problemer sammen, sier manageren.

– Jeg synes det er et veldig interessant fotballprosjekt for øyeblikket. Jeg har følt det slik siden jeg kom. Det er litt vanskelig når du ser hvordan Manchester City spiller på torsdag, og de fortjener å være nummer én. Det er ikke så verst det de får til, og om det betyr at du kun kan være glad når du har et poeng mer enn City, så vil det være tøft for alle andre lag i verden for øyeblikket, så hvorfor bry seg med det. Dersom vi bruker situasjonen kan vi komme nærmere, og når du kommer nærmere kan du kjøre forbi. Ikke bare i en bil, men som klubb.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]