Avisrunden«Før tok Klopp alt press av spillerne. Nå virker det som han ønsker å øke presset»

Dette skriver avisene etter at Liverpool sikret kvartfinaleplassen.

7. mar 2018 kl 10.24 Arild Skjæveland

Simon Hughes, The Independent

Vi er nå på det tidspunktet i sesongen der trofeer vinnes eller tapes, og Klopp har vært her før med Liverpool. For to år siden lettet han presset på egne spillere på hvert eneste hinder, og la det heller over på motstanderen.

Under hvert ord virket det som å være et forbehold om at dette ikke var hans Liverpool enda, så han var ikke helt komfortabelt med å utfordre spillerne han hadde til disposisjon, ettersom han ikke virket helt overbevist om at de som kollektiv kunne levere det han han krevde.

Det har vært en klar endring i måten å snakke på over de siste ukene, og det har vi ikke sett før under hans ledelse. Spesielt etter at Liverpool returnerte fra treningsleir i Marbella. Tidligere gjorde han alt han kunne for å ta av presset på laget. Nå virker det som at han ønsker å øke presset, for å holde på momentumet og sette høye standarder.

Etter å ha slått West Ham overbevisende for 10 dager siden ba han om mer. Han sa at tiden i Spania hadde vært nødvendig. Turen var planlagt for å kunne få nytt fokus, og minne om at selv om laget har hatt en utvikling, så finnes det muligheter for sølvtøy denne sesongen som kan hvordan måten alle nå tenker om klubben.

Etter å ha slått Newcastle enkelt i helgen, advarte han om at det bare ville komme to eller tre endringer på laget mot Porto, selv med en 5-0 ledelse fra første kamp. Selv om Manchester United er neste motstander tidlig lørdag.

Les hele i The Independent

Henry Winter, The Times

Da Iker Casillas gjorde seg klar for den andre omgangen foran The Kop, var Liverpool-supporternes applaus av bortelagets keeper høyere og lenger enn normalt. Liverpool-supportere kjenner klasse når de ser det, og få har bidratt med mer klasse som spiller og person enn Casillas.

Den spanske målvakten som vant sin første av tre Champions League-titler i Real Madrid for 18 år siden applauderte The Kop tilbake, og så genuint rørt ut. Dette var en spesiell kveld for Casillas i sin 171. Champions League-kamp, og det kan bli hans siste dersom han ikke kommer til enighet med Porto om forlengelse.

Dersom dette blir hans siste involvering i Champions League, så gikk Casillas ut med sin 58. clean sheet i turneringen, og viste at han var langt fra ferdig. Da Mohamed Salah klarte å finne litt rom og James Milner headet mot mål etter 77 minutter reddet han enkelt. Men det var fra Salahs neste strålende innlegg to minutter før full tid at Porto-keeperen hentet fram gammel storhet.

Danny Ings steg opp og headet Salahs innlegg hardt mot mål, men 36 år gamle Casillas var der, kastet seg til venstre og slo ballen unna. Casillas slapp en gang inn fire mål her, men dette kom aldri til å bli en kveld som i 2009 da et Liverpool inspirert av Steven Gerrard slet dem i stykker og selv Andrea Dossena scoret.

Les hele i The Times (krever innlogging)

James Pearce, Liverpool Echo

De store underholderne tok seg en frikveld. Det var ingenting å se her. Ingen oppstyr, ingen drama, ingen fanfare. Liverpool kunne nyte en rolig kveld og sikre sin plass i kvartfinalen i Champions League.

Etter å allerede ha tangert klubbrekorden etter å ha scoret 34 mål i Europa denne sesongen, klarte ikke Jürgen Klopps lag å score flere etter en forglemmelig 0-0 kamp. Anfield hadde ventet ni år på en utslagskamp i Champions League, og da den endelig kom, var den et antiklimaks – men ingen vil klage.

Liverpool hadde sikret avansementet etter den strålende 5-0 seieren de leverte i Porto for tre uker siden. Denne kampen var over på valentinsdagen. Liverpool-supportere kan sette en sirkel rundt 16. mars i kalenderen. Det er datoen de finner ut hvem deres neste motstander på veien til KIev blir. Frem til da kan de lene seg tilbake og se Europas elite kjempe for å bli med Liverpool og Real Madrid blant de siste åtte.

Nøkkelspillere kom seg uskadet fra kampen, og de vil dra til Old Trafford på lørdag med genuin tro på at de kan slå sine rivaler. Selv José Mourinho vil kanskje vise mer ambisjoner enn Porto, som hadde en kampplan for å ta igjen 0-5 med å sette 10 mann bak ballen. Klopp trodde de ville komme og kjempe. I stedet heiste de det hvite flagget, og var fornøyd med å komme fra det med verdighet.

Les hele i Liverpool Echo.

FESTKLEDD:
FESTKLEDD:  The Kop foran Liverpools møte med Porto.

Andy Hunter, The Guardian

Styrken i Liverpools tropp gjorde at Klopp kunne unngå å ta for mange sjanser med lagoppstillingen, og samtidig gjøre fem endringer fra laget som slo Newcastle på lørdag. Virgil van Dijk og Mohamed Salah ble plassert på benken, og Andrew Robertson ble helt utelatt, men det var et rutinert og gjenkjennelig Liverpool-lag han sendte ut. På et viktig tidspunkt i sesongen var det viktig for Klopp å opprettholde den formidable rytmen.

Porto var mer disiplinerte og samkjørte enn på Estadio do Dragao, og to ganger ble det nesten skummelt med lange baller over Liverpools midtforsvar.

Det var ingen tvil om at begge lag prøvde å vinne, men en hadde også følelsen av at ingenting sto på spill. Spesielt den første omgangen skjedde det liten, selv om Sadio Mané nesten scoret to ganger.

Det var Liverpool-keeper Loris Karius som gjorde kveldens første retning, på Waris sin avslutning nede til høyre. Det var et sjeldent øyeblikk med fare for Liverpool, som fortsatte med å skape de beste av de få sjansene i kampen. James Milner, som var en av tre på midtbanen som gjorde at Liverpool dominerte ballinnehavet, skjøt til side for mål etter Adam Lallanas innlegg. Det var bare Lallanas tredje start i en skadeplaget sesong, og han startet på venstresiden av angrepet. Han var bedre da han ble flyttet over på sin foretrukne posisjon på høyre.

Les hele i The Guardian.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]