– Har ingen motstander-ønsker

Liverpool-manageren skryter av spillernes holdninger etter returkampen mot Porto.

6. mar 2018 kl 23.40 Marius Rabben

Den målløse affæren på Anfield sikret rødtrøyene en plass i Champions League-kvartfinalen.

– Det man maksimalt kan gjøre, er å nå neste runde. Vi gjorde jobben på en komfortabel måte, sier Jürgen Klopp etter kampslutt.

Tyskeren forteller at forberedelsene til kampen var en utfordring, etter 5–0 i første oppgjør.

– Fantastisk holdning

– Dette var ikke den mest spennende kampen, og hadde ikke den høyeste intensiteten. Til syvende og sist er dette en utslagsrunde. Man er nødt til å vinne. Vi klarte det. Men når du ser på en kamp, tenker du «litt mer her, litt mer der». Men guttene gjorde det greit. Holdningen deres var fantastisk.

I tillegg til avansementet var det viktigste at ingen Liverpool-spillere skadet seg mot portugiserne, bare knappe fire døgn før bortekampen mot Manchester United.

Uten skader

Jordan Henderson haltet riktignok i sluttminuttene og fikk en ispose etter sluttsignalet, men sa selv at det dreier seg om en lårhøne, og at han «er okay».

– Ja, jeg tror kapteinen vår fikk en lårhøne. Men resten kom seg helt greit gjennom det, sier Klopp.

Manageren gjorde fem endringer på laget fra lørdagens seier, der Adam Lallana og Alberto Moreno var blant byttene. I tillegg satt Mohamed Salah og Virgil van Dijk på benken, men førstnevnte ble byttet inn kvarteret før slutt.

– Viktig for Lallana

– Adam trengte noen minutter på seg til å komme inn i kampen, men derfra og ut var han veldig god. Dette var veldig viktig for ham, forteller Klopp om Lallana.

– (Danny) Ingsy fikk en halvtime, og han kunne ha scoret, legger sjefen til.

Klopp sier at Andy Robertson «hadde et lite problem», som var grunnen til at han ikke trente med laget mandag eller var i troppen mot Porto. Men det er lite som tyder på at det problemet er langvarig.

Samtidig ble van Dijk og Trent Alexander-Arnold hvilt fordi de «har spilt mye i det siste», slik Klopp også påpekte før kampen.

Tenker ikke på mulige motstandere

Nå kan Liverpool uansett se frem mot sin første kvartfinale i turneringen på ni år. Real Madrid, som samtidig slo ut Paris Saint-Germain, er det øvrige laget så langt som er videre fra åttedelsfinalene.

På spørsmål om hvilket lag han ønsker i kvartfinalen, sier Klopp at han ikke bryr seg.

– Vi har ingen ønsker om noen lag. Engelske lag er med, så på et punkt kommer man jo til å møte hverandre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]