Forfremmes til førstelagstroppen

Gode nyheter for Rhian Brewster, selv om han er ute for resten av sesongen med skade.

14. mar 2018 kl 13.50 Einar Kvande

Rhian Brewster fikk en leddbåndskade høyt oppe i ankelen da han landet forkjært etter at han var oppe og headet i U23-kampen mot Manchester City den 12. januar. Siden den gang er han blitt operert i både ankel og kne, og mister resten av sesongen.

Nå har han imidlertid fått en gledelig nyhet under restitusjonsperioden. Han blir forfremmet til førstelagstroppen neste sesong. Det melder velinformerte Chris Bascombe i Telegraph.

Jürgen Klopp har stor tro på 17-åringen, og har derfor allerede nå informert spilleren om at han har planer om å hente ham opp i seniortroppen så snart han blir skadefri igjen. Dette vil utvilsomt komme som en stor nyhet og en moralboost for tenåringen, mens han bygger seg opp igjen etter skaden som krevde to operasjoner.

Ny kontrakt

Brewster blir fulgt nøye opp av førstelagets medisinske stab på Melwood - en gest som viser at spilleren nå anses som førstelagsmateriale.

Bascombe skriver at Brewster etter planen skal slutte seg til førstelaget når de starter sin preseason foran 2018/19-sesongen. Det antas at Brewster vil være istand til å trene igjen i juli.

Brewster fyller 18 år i begynnelsen av april, og vil da antagelig få en ny langtidskontrakt med Liverpool. Akademispillere begrenses til maksimum treårskontrakter før de fyller 18 år.

Tidligere denne sesongen signerte Ben Woodburn en femårskontrakt rett etter at han fylte 18 år, og det er ventet at Brewster vil gjøre det samme.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]