– Ganske eksepsjonelt

Jürgen Klopp sliter med å finne ord som er dekkende for å beskrive Mohamed Salahs scoringsshow mot Watford.

17. mar 2018 kl 22.47 Einar Kvande

Salah åpnet scoringsballet allerede etter fire minutter, da han fintet Miguel Britos ut av balanse slik at Watford-forsvareren ble liggende på ryggen å sprelle. Hans andre mål kom like før pause, etter et godt innlegg fra Andy Robertson.

Salah ble så servitør for Roberto Firmino på Liverpools tredje mål, før han selv satte inn det fjerde og det femte.

– Dere kan spørre meg om ham, men han ga dere svaret selv. Han ga det med fire mål, og dersom dere ønsker å vite hva jeg synes om det, så må jeg si at jeg syntes det var ganske eksepsjonelt, uttalte Jürgen Klopp under sin pressekonferanse etter kampen.

– Det var enda en god prestasjon i en veldig vanskelig kamp, og vi vant på veldig imponerende vis. Vi håndterte vanskelige spilleforhold. Hele laget gjorde det, selvsagt, men på den første scoringen syntes jeg Mo var spesielt god, for det var selvsagt glatt, og alle led som en følge av det, men ikke Mo i den situasjonen. Det var et veldig spesielt mål.

– Den andre scoringen kom etter en fantastisk pasning fra Sadio til Robbo, og et fantastisk innlegg og en flott sprint. Den tredje scoringen kom etter en fantastisk situasjon med Mo og Roberto. Den fjerde og den femte var også strålende. Du må prestere på høyeste nivå for å klare noe slikt.

– Jeg er veldig godt fornøyd med resultatet, selvsagt, men også spillet, for vi visste hvor vanskelige Watford kan være å spille mot etter at vi analyserte deres forrige kamp mot Arsenal. De tapte kampen 3-0, men det var veldig jevnt. Fotball kan være slik av og til. Mot slutten så vi hva som kan skje om vi lar våre spillere få gjøre det de ønsker å gjøre. Og vi klarte det under vanskelige omstendigheter, så jeg er veldig godt fornøyd.

– Mo er i form

Klopp ble spurt om likheter mellom Salahs første og tredje mål og scoringer som Barcelonas Lionel Messi har som sitt varemerke. Liverpool-manageren var ikke spesielt interessert i slike sammenligninger.

– Mo er i form, og det er bra. Jeg tror ikke Mo, eller noen andre for den saks skyld, ønsker å bli sammenlignet med Lionel Messi. Han har gjort det han gjør i noe som føles som 20 år nå. Jeg tror den forrige spilleren som hadde like stor innflytelse på et lag som Messi kanskje var Diego Maradona.

– Ja, Mo er i fantastisk form, det er sikkert. Men det er ofte slik i livet at dersom du har visse egenskaper, så vil du vise dem frem hele tiden. Han er veldig stabil, noe som er veldig bra for oss. Det hjelper. Han hjelper oss mye, og de andre spillerne elsker å spille sammen med ham. Han elsker å spille sammen med dem også, så det er bra.

Roser Mané og Firmino

– Du trenger alltid noen som scorer mål, men jeg vil også berømme Sadio for svært modent spill i denne kampen. Han var veldig rolig med ballen.

– Når du vinner 5-0 er det uvanlig at du snakker om en spiss for hans defensive innsats. Jeg har ikke gjort det ofte, men det Roberto Firmino gjorde igjen i denne kampen var unikt. Spør motstanderne om de liker å ha ham i ryggen. Han dreper så mange situasjoner for våre motstandere. Han kommer hele tiden bakfra og takler. Det skjer ikke i andre kamper. Bare mot Liverpool. Det er bare Liverpool som har en nummer 9 som jager deg hele tiden. Han var enestående, og det var grunnen til at vi kunne vinne. Det er slik vi kan vinne fotballkamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]