– Han har vært strålende på og utenfor banen

James Milner er begeistret for sin arvtaker på venstreback.

26. mar 2018 kl 09.04 Arild Skjæveland

Forrige sesong var det James Milner som spilte venstreback for Liverpool. Det er ikke lenger en posisjon han brukes i – det ble med den ene sesongen.

– Jeg tror ikke han trenger så mange råd fra meg. Han har spilt i den posisjonen mye lenger enn min ene sesongen der, men som en av de eldre er det mitt ansvar å snakke med de yngre spillerne, sier Milner i et intervju med Premier League Productions, gjengitt av Liverpoolfc.com.

– Han lærer og er fortsatt ung. Når du kommer til en klubb som Liverpool kan det noen ganger være overveldende og en stor forandring, men han har komme inn og gjort en glimrende jobb. Han måtte ta seg litt tid i starten. Han og Alberto presser hverandre og kjemper om den plassen på laget.

På og utenfor banen

Visekapteinen forteller at han er begeistret for væremåten til sin skotske kollega, både på og utenfor banen.

– «Robbo» har vært strålende. Jeg vil hjelpe det jeg kan, men han er en god spiller. Han har vist det både offensivt og defensivt. Noen ganger ser du bare at han angriper, men han er også veldig god defensivt.

– Han er en fin fyr å ha i garderoben. Han er lik som han er på banen, en sprudlende karakter. Vi liker det i gruppen – det er fantastisk.

Han kjente ikke så godt til Robertson før Liverpool kjøpte han i fjor sommer.

– Jeg hadde ikke sett veldig mye av han før. Jeg visste om ham, men du setter ikke pris på en spiller før du får studere dem nærmere. Med kvalitetene hans offensivt, løpene han tar, og presisjonen på innleggene er han en stor spiller for oss. På grunn av måten vi spiller på er backene viktige.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]