– Han ser ut som en leder

Manageren er strålende fornøyd med Virgil van Dijks første måneder som Liverpool-spiller.

6. mar 2018 kl 18.34 Marius Rabben

Den nederlandske stopperkjempen åpnet karrieren i nordvest på best mulig måte og ble matchvinner i Merseyside-derbyet. Siden har 26-åringen spilt seg varm i Liverpool-trøya og levert flere overbevisende prestasjoner.

I tillegg har han på kort tid funnet seg godt til rette i spillergruppa.

– Briljant kroppsspråk

– Han er bare en fin fyr, for å være ærlig. Det er det viktigste, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Vi kjøpte ham ikke fordi han er en fin fyr, men fordi han er en god fotballspiller. Men å være en fin fyr hjelper mye med å finne seg fort til rette på laget – og det har han gjort.

I helga spilte han sin femte ligakamp etter vinterens overgang og holdt nullen. Van Dijk imponerte minst like mye i sin første Champions League-opptreden i Liverpool-drakt, på Estádio do Dragão, og Klopp ser på ham som en hærfører med god ballkontroll.

LEDER:
LEDER:  Van Dijk har markert seg med ballen og i dueller, men også som en bestemt dirigent i backrekka.

– En kriger

– At han er en god fotballspiller, var det aldri noen tvil om. Våre fire andre midtstoppere er også gode fotballspillere. Det vil bare hjelpe. Når du har høy ballbesittelse, trenger man forsvarsspillere som kan sentre, sier manageren.

– Kroppsspråket hans er briljant. Han ser ut som en leder, som en kriger, allerede som en Liverpool-spiller. Det er gode nyheter. Selvfølgelig har han hjulpet oss – det var derfor vi hentet ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]