– Vil lære mye om laget mitt i kveld

Jürgen Klopp mener han vil finne ut om laget har den riktige mentaliteten i kveld.

6. mar 2018 kl 09.28 Arild Skjæveland

Liverpool entrer Anfield i kveld med en 5-0 ledelse fra forrige oppgjør. I kampprogrammet skriver manageren at dette er en kveld han vil lære mye om sitt lag.

– Det er en fantastisk test for oss. En stor utfordring. Det tester ikke bare hva vi kan, som ferdigheter eller den fysiske formen. Det vil teste det mest kritiske for alle lag som ønsker å ha suksess, nemlig mentaliteten, skriver Klopp ifølge Liverpoolfc.com.

Vil ikke la spillerne slippe seg ned

Klopp vil ikke ha et lag som føler at jobben er gjort.

– Hvordan vi alle – spillere, støtteapparat og supportere, går inn til kveldens kamp, vil fortelle meg mer om hvor langt vi er kommet i utviklingen enn hvilken som helst Premier League-kamp mot Manchester City, United, Spurs og så videre. Vi er på god vei for øyeblikket, men dette er skumle kamper. Det er i disse kampene du kan lære om hvordan folk tenker, skriver manageren videre.

– Dersom jeg var i Porto sitt lag i kveld, ville jeg sett frem til denne kampen mer enn noen annen i min profesjonelle karriere, og ser på hvilken mulighet som er der. Så vi må bare gjøre det samme, og vise den samme lidenskapen og lysten som de viser. Vi må overgå det, og være på et høyere nivå. Vi må vise i kveld at vi ønsker det mer enn dem.

Kan sette ny klubbrekord

Dersom Liverpool scorer i kveld, vil de sette ny scoringsrekord i Champions League. Rekorden er det Rafael Benítez sitt lag fra 2007-08 sesongen som har, da laget spilte 14 kamper på vei til semifinalen og scoret 34 mål. Det er det samme som dette Liverpool-laget har i skrivende stund.

Blir det avansement i kveld, er de helrøde klare for sin 14. kvartfinale i Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]