Karius fortsetter mellom stengene

Liverpool setter opp laget mot Porto uten å tenke på United-kampen, ifølge manageren.

6. mar 2018 kl 00.27 Marius Rabben

Det forventes endringer på startelleveren, men Jürgen Klopp legger vekt på at det i så fall skjer fordi Liverpool skal stille med best mulig mannskap for å sikre Champions League-avansementet.

Rødtrøyene trenger bare å unngå et femmålstap for å være garantert en kvartfinaleplass.

Tenker ikke på United-kampen

– Spillerne er alle desperate etter å spille, for å være ærlig, sier Klopp, ifølge Liverpool Echo.

– Når jeg sier at vi ikke vil hvile noen spillere, tenker jeg mer på at vi skal bruke det beste laget vi kan stille med for denne kampen. Det er respekten man må vise. Alt annet leder til flere problemer.

– Hvis vi gjør noen endringer, så er det for å vinne denne kampen, ikke fordi vi møter Manchester United (på lørdag). Vi har hatt noen problemer med smeller etter helga, forteller sjefen.

Bakerst vil det imidlertid ikke komme noen endringer: Karius skal etter planen starte igjen.

– Jeg har ikke snakket med John (Achterberg, keepertrener) ennå, men jeg tror det. Dette er en god periode for ham, så sannsynligvis ja, sier Klopp.

– Det er ikke sånn at vi kan bytte ut ti spillere. Vi skal sette opp en lagoppstilling, spille kampen med alt vi har, så tenke på den neste.

Vurderer situasjonen til Salah

I lokalavisen skriver journalist James Pearce at Liverpool bør hvile Mohamed Salah og Roberto Firmino foran nordvestderbyet. Klopp sier det ikke er tatt noen avgjørelse.

Men trenger Salah, som scoret sitt 32. mål for klubben i helga, å spille igjen nå for å holde på rytmen til United-kampen?

– Jeg tror ikke det er et endelig svar. Begge deler kan være okay. Å spille lørdag og lørdag gir en rytme, så vi kunne sagt at det er greit. Trenger han en tirsdagskamp for å holde på rytmen? Jeg er ikke sikker. Trenger han nok en kamp for selvtilliten?

– Jeg har så langt ikke bestemt det. Jeg skal ha noen samtaler med guttene, men det vil ikke dreie seg om «ønsker du å spille eller ei?», sier Klopp.

– Lallana er viktig for oss

En som er aktuell for spilletid, er Adam Lallana. Denne sesongen har i hovedsak blitt ødelagt av skader for 29-åringen, og Klopp er klar på at man ikke vil gjenta feilen som sendte teknikeren tilbake på behandlingsrommet etter å ha kommet seg fra den langvarige lårskaden i høst.

– Adam er viktig for oss. Ja, det er konkurranse (om plassene), men det er vanligvis ikke et problem for Adam. Han har bare trengt tid, sier Klopp.

– Livet handler om å lære av sine feil, og vi må alle gjøre det. Vi gjorde en feil (ved å bruke ham for tidlig) da han så ut til å være fit, men ikke var det. Muligens to tilbakefall, ikke de største tilbakefallene, men inn og ut, inn og ut. Det er ikke fornuftig. Så nå er vi nødt til å bygge med ham. Han kommer nærmere og nærmere.

– Nå har han selvfølgelig ingen rytme, men vi trenger fortsatt ham, og vi skal bruke ham. Selv tar han det rolig. Han ser at kvaliteten i laget er bra. Han er alltid en av guttene som pusher nivået på trening til neste nivå, for han er så intens i alt han foretar seg. Tiden hans kommer – utvilsomt.

Uavhengig av hvilke navn som starter mot Porto, forventer Liverpool-manageren at laget gjør jobben.

– Uansett hvem er blir som starter, vil de være hundre prosent fit. Jeg trenger seks til på benken som også kan utgjøre forskjellen for oss med positivt fortegn, sier han.

Avspark på Anfield er kl. 20.45 på Viasat 4 tirsdag kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]