– Han har Englands vanskeligste jobb

Jürgen Klopp forstår lite av eventuell kritikk mot kapteinen sin.

5. mar 2018 kl 18.36 Marius Rabben

Før Newcastle-kampen sa manageren at Jordan Henderson hadde hatt sin beste treningsuke på lenge, og Liverpools midtbanedirigent leverte en god opptreden i seieren over sebratrøyene. På mandagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om mannen som spiller for en VM-plass til sommeren.

– Han vet hva jeg og (landslagssjef) Gareth Southgate tenker om ham; det er absolutt helt klart, sa tyskeren.

– Kan han bli bedre? Ja, han er ung nok til det i mange deler av spillet hans. Men er han en veldig god spiller? Ja, hundre prosent. Det er derfor han spiller for oss. Det er derfor han er kapteinen vår.

– Han kontrollerte kampen

Klopp beskriver Hendersons kamp mot Newcastle som «enestående bra».

– Det var på mange områder en veldig god opptreden. Han kontrollerte kampen, vendte spillet, pasningene hans var briljante, han gjorde ting i riktig øyeblikk, var veldig aggressiv, veldig, veldig god i forsvarsspillet, og selv da han ikke var aggressiv, var han tålmodig og vant dueller. Det hjalp oss mye.

BALLFORDELER:
BALLFORDELER:  Henderson viste frem høyrefoten en rekke ganger mot Rafa Benítez sitt Newcastle på lørdag. Klopp likte godt det han så.

– Han er en skikkelig god spiller, og dersom noen klarte å se det, er jeg glad på hans vegne. I mitt hode har det ikke vært et sekund med tvil, men som sagt er det helt klart mulig å bli bedre.

– En fantastisk fotballspiller

Utfordringen fra utsiden er de stadige sammenlikningene med forgjengeren, mener sjefen.

– Han har den vanskeligste jobben i England: Han måtte erstatte Steven Gerrard. Det er ingen fin jobb å ta på seg, sier Klopp.

– Folk tenker forhåpentlig ikke altfor mye på det nå lenger, og ser heller på ham som en egen person og en fantastisk fotballspiller. Jeg har alltid tenkt at han har håndtert det veldig bra. Når han er fit, er han en veldig, veldig god fotballspiller.

VIKTIG BRIKKE:
VIKTIG BRIKKE:  Klopp ber folk om å se på Hendersons mange kvaliteter uten å ha Steven Gerrard i bakhodet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]