– Jeg har aldri hatt det bedre

Roberto Firmino er veldig lykkelig på Merseyside – både på og utenfor banen.

19. mar 2018 kl 22.31 Arild Skjæveland

Roberto Firmino er inne i sin beste sesong så langt i karrieren. Brasilianeren har 23 mål og 12 målgivende på 42 kamper hittil denne sesongen.

– Det er den beste perioden av karrieren min. Jeg er lykkelig fordi ting er veldig positivt i livet mitt, både personlig og profesjonelt. Det at laget gjør det så bra hjelper også mye. Laget passer veldig bra sammen, sier Liverpools nummer 9 i et intervju med Goal.com.

– Klopp er en stor taktiker og en stor trener, sier han videre.

En uegoistisk angriper

Firmino har fått mye skryt for måten han spiller spiss på for Liverpool denne sesongen. At det er Mohamed Salah med sine 36 scoringer som har fått mesteparten av overskriftene er ikke noe problem.

– Nei aldri! Vi har en veldig god kjemi her i Liverpool. Mange snakker om styrken vår i angrep, som også består av Sadio Mané – men vi har et lag fullt av kvalitet som er veldig effektivt offensivt. Vi må tenke kollektivt. Dess flere spillere som scorer, dess bedre er det. Liverpool er de som vinner på at det er slik, sier han.

Skiftet spillestil etter Coutinho-salget

Alle som følger Firmino på sosiale medier har fått med seg hvor nære venner han, Philippe Coutinho og de to spillernes familier var.

– Vi endret måten vi spilte på etter at han dro. Hvilket lag i verden ville ikke hatt en spiller med Coutinhos kvaliteter? Men han fortsetter livet sitt i Barcelona, og Liverpool har forblitt sterke, som vi alltid har vært.

Coutinho har rekorden som mestscorende brasilianer i Premier League med sine 41. Firmino har nå 35 mål.

– Det tenker jeg ikke på. Jeg tenker bare på å spille bra og hjelpe Liverpool til å komme så høyt som mulig i Premier League. Dersom vi klarer det med at jeg scorer mål, så er det bare bedre. Heldigvis kommer målene. Å vinne tittelen var for vanskelig denne sesongen, så vi kjemper for å sikre Champions League-plass igjen. Det er et av målene, sier 26-åringen.

Snakker om beskyldningene

Nylig ble det klart at Roberto ikke vil få noen reaksjon fra FA etter beskyldningene fra Mason Holgate i FA cupkampen mot Everton i januar. Brasilianeren ble beskyldt for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot stopperen, men det fantes ingen bevis for.

– Jeg beholdt alltid roen, for jeg visste at jeg ikke hadde sagt det de beskyldte meg for. Jeg har blitt utsatt for rasisme og vet hvor smertefullt det er. Folk må ta sånt mer alvorlig og bli med i kampen mot rasisme, sier han.

LYKKELIG:
LYKKELIG:  Roberto Firmino forteller at han er lykkelig på Merseyside.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]