Naby Keita:- Jeg ser fram til å samarbeide med Klopp

Naby Keita gjør seg bemerket i liga og cup med RB Leipzig, men ser fram til å komme til Liverpool.

23. mar 2018 kl 13.00 Torbjørn Flatin

Naby Keita er en spiller det sjelden er stille rundt. Sist helg scoret han mot Bayern München, og så langt denne sesongen har han totalt åtte scoringer fra sentral midtbane.

I tillegg har han fire målgivende etter å ha vært involvert i 28 av de 35 kampene som Red Bull Leipzig har spilt denne sesongen i cup og liga.

Totalt betyr det 2131 spilte minutter av 3180 mulige.

Kort og skader

Den energiske midtbanespilleren har pådratt seg sju gule kort, har fått en tidlig dusj etter to gule i samme kamp ved en anledning, og har i tillegg fått se et direkte rødt kort.

Hans «all action» spillestil legger også opp til at det må forventes et og annet opphold som følge av skade.

Det er vel likevel få helrøde supportere som ikke ser fram til å få den kortvokste energibunten til Anfield neste sesong.

Overgang fra Tyskland til England

Det deles av Naby Keita selv, som nylig uttalte seg kort om overgangen til Bild.

- Jeg vil savne livstilen i Leipzig, men nå ser jeg fram til å komme til England, forklarer Naby Keita som understreker at han er veldig opptatt av å fullføre sesongen med Leipzig på en skikkelig måte, både i Bundesliga og Europa League.

Leipzig møter Marseille i kvartfinalen i Europa League, og ligger pr. i dag på 6.plass i Bundesliga, to poeng fra topp fire.

- Byen og folkene her er virkelig hyggelige. De typiske tyske trekkene er også her, hvor det gjelder å møte presis og å være nøye med det en gjør.

- Han gjør en god jobb hos Liverpool, nikker 8’eren når det blir snakk om Jürgen Klopp.

- Jeg ser fram til å samarbeide med ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]