Joe Gomez ventes å starte på ungt England

Liverpools 20-årige midtstopper kan få en stor sjanse til å vise seg fram mot Nederland i kveld.

23. mar 2018 kl 10.32 Torbjørn Flatin

Manager Gareth Southgate har allerede bekreftet at Evertsons Jordan Pickford skal stå i mot Nederland i kveld, mens Jordan Henderson leder laget ut som kaptein.

Ifølge Mirror har Southgate valgt å bruke et 3-4-3 system, hvor Eric Dier flyttes ned fra midtbanen og til den sentrale rollen blant de tre som er bak. Han vil bli flankert av John Stones (Manchester City) og Joe Gomez.

20-årige Gomez vil spille bare sin tredje landslag, men er kjent med tøff motstand siden hans to første «caps» var mot Tyskland og Brasil. Spesielt i sistnevnte kamp imponerte han og ble kåret til banens beste, som en av tre bak.


Ungt angrep

For øvrig er laget, stadig ifølge Mirror: Walker (Tottenham), Henderson (Liverpool), Cook (Bournemouth), Young (Manchester United); Sterling (Manchester City), Rashford (Manchester United), Alli (Tottenham).

En merker seg at unge Lewis Cook skal være partner til Jordan Henderson på midtbanen, mens veteranen Ashley Young ikke minst har meldt seg på etter en sterk kamp mot Liverpool på Old Trafford.

Det er også ungdommen som preger angrepet il England, hvor krumtappen Harry Kane er ute med skade.

Englands oppvarmingskamper

England spiller mot Italia førstkommende tirsdag, mens de også har sine siste oppvarmingskamper før hvem VM på engelsk jord, mot Nigeria 2. juni og Costa Rica 7. juni. Motstandere tatt ut med tanke på Englands gruppe i sluttspillet i Russland, som ved siden av dem selv består av Belgia, Tunisia og Panama.

Nederland - England har avspark kl 20.45 og vises direkte Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]