– Jeg trenger minutter på banen

Adam Lallana jobber for å finne rytmen igjen etter sitt lange skadeavbrekk.

29. mar 2018 kl 00.24 Einar Kvande

Adam Lallana håper å spille en viktig rolle for Liverpool i sesonginnspurten. Det handler også om en plass i den engelske VM-troppen for midtbanespilleren.

Lallana spilte sin første kamp for England for sesongen tirsdag kveld, da han fikk et innhopp den siste halvtimen i 1-1 kampen mot Italia på Wembley.

29-åringen har gått glipp av en stor del av sesongen på grunn av en muskelskade i det ene låret, og var ikke involvert i Liverpools forrige kamp, 5-0 seieren over Watford den 17. mars. Nå håper han å slippe til mot Crystal Palace på lørdag.

Helt skadefri

– Jeg er helt skadefri nå. Vi har Palace i helgen, og deretter City. Så kommer Merseyside-derbyet, og så City igjen. Slik fortsetter det. Vi er tilbake på Melwood og jobber videre. Jeg forsøker å finne rytmen, sier Lallana til Liverpool Echo.

– Jeg tar ingenting for gitt. Det tror jeg du ser når jeg spiller. Det handler om å finne rytmen igjen. Forhåpentligvis var innhoppet mot Italia starten på det. For å finne rytmen trenger du minutter på banen.

– Det handler ikke bare om trening, men om å spille kamper. Det er plenty med tid til det fra nå av og frem til sesongen er over.

– En av assistentene på landslaget fortalte meg at Darren Anderton foran et VM ikke spilte en eneste offisiell kamp før 11. april, så det viser at det er mulig å komme med i VM-troppen også.

Har et godt forhold til landslagssjefen

Lallana gikk glipp av de tre første månedene av sesongen, og han fikk senere et tilbakeslag som førte til at han bare har startet en Liverpool-kamp siden 3. januar.

– Det har vært av og på for meg. Det har vært et ufordrende år. Jeg var selvsagt lenge ute, men nå jeg tilbake i tide til sesonginnspurten, og jeg må tenke positivt. VM står for døren, og det gjenstår noen veldig viktige ligakamper i tillegg til at vi er i kvartfinalen i Champions League.

– Dersom du skulle være skadefri bare for en del av sesongen, ville det være innspurten, når alt blir avgjort. Jeg ser frem til det. Det er fint å være ute på banen igjen.

– Jeg er ikke typen som sturer fordi om jeg blir skadet. Jeg benytter tiden til å lære nye ting. Derfor har jeg studert alle landslagets kamper. Hver eneste en. Jeg har sett dem nøye, både Brasil-kampen og Tyskland-kampen da systemet ble endret. Jeg tenkte at når jeg ble skadefri igjen så kunne jeg se meg selv passe inn i det systemet.

– Jeg har et godt forhold til landslagssjefen. Vi har snakket jevnlig med hverandre gjennom hele sesongen. Han har vært interessert i hvorden det har gått med rehabiliteringen min. Jeg har vært på St George's Park et par ganger. Det har gitt meg selvtillit. Han skjønner hva jeg tilfører laget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]