Jordan Henderson fikk god kritikk

England slo Nederland for første gang på mange år, og kapteinen Jordan Henderson gjorde en av sine beste kamper med tre løver på brystet.

24. mar 2018 kl 10.19 Torbjørn Flatin

England får gjennomgående bra kritikk av sine egne etter 1-0 mot Nederland med Jesse Lingard som matchvinner.

Jordan Henderson var den mest defensive sammen med klubbkamerat Alex Oxlade-Chamberlain på den sentrale midtbanen, i et 3-4-3 system. På spillerbørsen til BBC får Hendo en 7’er, mens Ox må nøye seg med en 6’er.

Spillerbørs

Om Jordan Henderson:
«Ga en solid plattform på midtbanen. Pasningsspillet var bedre enn under de siste kampene for England og han scoret nesten med en heading i 1.omgang.»

Om Alex Oxlade-Chamberlain:
«Nokså anonym kamp selv om han arbeidet hardt hele kampen. Har fortsatt en jobb å gjøre med å overbevise nok til å bli med i den endelige VM-troppen.»

God kontroll

Med kollega Virgil van Dijk som kaptein hos motstanderne, uttalte Henderson dette etter kampen:

«Jeg synes vi hadde kontroll gjennom majoriteten av kampen. Før pause hadde vi et dominerende ballinnehav og kunne kanskje ha skapt enda mer, men at det var en solid innsats. Etter pause forandret de litt på sin formasjon for å prøve å hindre oss i å spille, men jeg synes vi hadde et godt pasningsspill og skapte noen gode sjanser.»

«I det hele tatt synes jeg vi så solide ut med det nye systemet og da vi fikk ballen fant Jesse (Lingard) og Ox noen ypperlige posisjoner. Vi hadde også Raheem Sterling som fant deres bakrom. Det at vi hurtig greide å vende spillet og komme bak dem synes jeg de slet med å håndtere.»

Jordan Henderson har nå spilt 37 landskamper for England, uten å score. Alex Oxlade-Chamberlain har 30 kamper og 6 mål for «three lions».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]