Nok en scoring fra utrolige Mohamed Salah

Slik gjorde Liverpools spillere det for sine landslag i kveld.

23. mar 2018 kl 22.54 Arild Skjæveland

Landslagskaptein Mohamed Salah startet mot Portugal i privatlandskampen i Zürich, og han markerte sin 57. kamp for Egypt med sitt 33. landslagsmål. Han bare scorer og scorer.

56 minutter var spilt da han spilte ballen ut på kant, fikk den igjen skrått utenfor boksen, og scoret ved nærmeste stolpe. Alt han tar i blir mål om dagen. Dette var hans 16. scoring på de siste 14 kampene for klubb og landslag.

Etter 79 minutter ble han tatt av banen og erstattet av Shikabala. Cristiano Ronaldo snudde kampen på overtid for Portugal, som vant 2-1.

Tapte i kapteinsdebuten

Virgil van Dijk spilte sin første kamp med kapteinsbindet for Nederland på Amsterdam Arena i kveld. England var motstander, og det var totalt hele fem Liverpool-spillere på banen fra start.

Van Dijk og Wijnaldum for Nederland, og Joe Gomez, Alex Oxlade-Chamberlain og Jordan Henderson for England. Liverpools kaptein var også kaptein for England i kveld, og spilte en god kamp sentralt på midten.

Engelskmennene vant 1-0, og en må kunne kritisere van Dijk litt for hvordan målet kom. Ballen havnet ute hos Jesse Lingard som ganske uforstyrret fikk avslutte. Selv om keeper også må ta sin del av skylden, kunne Liverpools stopper muligens ha gjort en bedre jobb med å få det blokkert.

Fire av Liverpools spillere spilte hele kampen – men Joe Gomez måtte dessverre forlate banen med en ankelskade etter 10 minutter da han tråkket over. Vi krysser fingrene for at det ikke er alvorlig.

Adam Lallana ble sittende på benken.

Robertson fikk bindet på slutten

Andy Robertson spilte fra start i hjemmekampen mot Costa Rica, der skottene var ledet av Alex McLeish for første gang. Charlie Mulgrew var Skottlands kaptein – men da han ble byttet ut var det Liverpools venstreback som fikk lede laget.

Costa Rica vant 1-0 etter en tidlig scoring av Marco Urena.

Marko Grujic kom inn og spilte de siste 23 minuttene da Serbia tapte 2-1 mot Marokko. Han erstattet Manchester Uniteds midtbanespiller Nemanja Matic.

Emre Can sliter med ryggen, og var ikke involvert for Tyskland i kampen mot Spania. Den endte 1-1 i Dusseldorf. Tidligere i kveld ble også Sadio Mané hvilt da Senegal spilte 1-1 mot Usbekistan, mens Roberto Firmino fikk 25 minutter da Brasil enkelt slo Russland 3-0 i Moskva.

Lørdag spiller Ragnar Klavan og Estland borte mot Armenia, mens England U21 med Trent Alexander-Arnold og U21-kaptein Dominic Solanke skal spille mot Romania i Wolverhampton.