– Kampene er like viktige

Jürgen Klopp insisterer på at ligakampen mot Crystal Palace i morgen er like viktig som onsdagens Champions League-kvartfinale mot Manchester City.

30. mar 2018 kl 16.36 Einar Kvande

– Det viktige ordet her er «etterpå». Champions League-kampen er veldig viktig, men ikke akkurat nå, sa Klopp under sin pressekonferanse i ettermiddag.

– Det er ikke snakk om at vi skal forsøke å balansere dette. Vi skal møte Crystal Palace med alt vi har, og spille med så høy intensitet og konsentrasjon som mulig, lover Liverpool-manageren.

– For en spiller eller en manager i Liverpool handler hele året om i det minste å kvalifisere seg til Champions League. Begge kampene handler om å kvalifisere seg for Champions League, en med tanke på neste år, og en med tanke på i år. Det er den eneste forskjellen. Men de er like viktige, så vi behandler de helt likt.

Palace vant sist

Liverpool møter et Crystal Palace-lag som fikk satt en stopper for en tapsrekke på fire kamper da de slo Huddersfield 2-0 i sin forrige kamp.

– Jegt så de 95 minuttene de spilte mot Manchester United, og i forbindelse med analysen så jeg de andre kampene deres også. Bare Arsenal, som var en bortekamp for Palace, vant komfortabelt, men det er lite sannsynlig at dette blir komfortabelt for oss.

– Palace har hatt store skadeprobelmer. Folk snakker bare om Zaha, som er en fantastisk spiller, det er det ingen tvil om, men Mamadou Sakho har vært skadet, Loftus-Cheek har vært skadet, Ward har vært skadet. De har manglet mange nøkkelspillere.

– Jeg tror vi kan være enige om at dersom de har fått ha disse spillerne på banen hele tiden så ville de ha befunnet seg i en helt annen posisjon, men du trenger litt flaks. Palace er ikke vanligvis et lag som må kjempe for sin eksistens i ligaen, med de dyktige spillerne de har.

– De er i god form, selv om de har tapt noen kamper. Roy gjør en fantastisk jobb der. Det var en svært vanskelig jobb han tok. De hadde nesten ikke poeng, og hadde nesten ikke scoret mål. Han har gjort en enestående jobb, men det overrasker meg ikke.

– Det blir tøft, men det blir det for Crystal Palace også. Jeg tror ikke Roy Hodgson sitter på kontoret og tenker «heldigvis er det Liverpool i morgen, så vi er allerede sikret de tre poengene». Det blir en tøff kamp. De kjemper for å overleve i ligaen, mens vi kjemper for en plass i Champions League. Forhåpentligvis kan alle se at vi kjemper for å komme med i Champions Legue.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]